Gemeente Uithoorn

Hoofdlijnen openbare raadsvergadering van 21 januari 2010

28 januari 2010

Tijdens de raadsbijeenkomst hebben drie personen gebruik gemaakt van het recht om in te spreken. De onderwerpen betroffen de oeververbinding, het masterplan dorpscentrum en de economische visie.

De raad heeft in Informatief Beraad uitgebreid aandacht besteed aan:
* de oeververbinding;

* het masterplan dorpscentrum;

* de economische visie;

* verordeningen in het kader van de wet investeren in jongeren.

GroenLinks, Gemeentebelangen en de PvdA hebben mondelinge vragen gesteld over de gang van zaken rond Amstelgroen. Ons Uithoorn heeft vragen gesteld over ontstane schade tijdens de jaarwisseling en over de voetbalkooi op het Legmeerplein.

In het Politiek Debat is gediscussieerd over de:
* kaderstelling openbare verlichting;

* financiële begroting van de G2.

Bij de kaderstelling voor de openbare verlichting heeft GroenLinks een amendement ingediend. Dit amendement is verworpen omdat alleen GroenLinks en Gemeentebelangen ervoor stemden; de overige partijen stemden tegen. Een door Gemeentebelangen ingediend amendement bij de financiële begroting G2 is later weer ingetrokken.

GroenLinks heeft een motie ingediend over de gang van zaken rond Amstelgroen. De behandeling van deze motie is aangehouden.

De raad heeft de volgende raadsvoorstellen aangenomen:
* kaderstelling openbare verlichting;

* financiële begroting van de G2;

* bekrachtiging geheimhouding;

* benoeming ondersteunend medewerker griffie.

De eerstvolgende reguliere raadsvergadering wordt gehouden op donderdag 11 februari 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de griffie (e-mail: griffie@uithoorn.nl of telefonisch 0297-513963). ^