Provincie Utrecht

De wereld op bezoek in de provincie Utrecht

28-1-2010 -

Vertegenwoordigers van landen over de hele wereld hebben gisteren kennisgemaakt met de provincie Utrecht. Commissaris van de Koningin Robbertsen en burgemeester Wolfsen organiseerden samen een Utrecht-dag voor alle ambassadeurs met een zetel in Nederland.

De dag begon met een bijeenkomst in de Statenzaal in het provinciehuis. Commissaris Robbertsen heette alle gasten welkom in Utrecht, "de mooiste provincie van Nederland". Hij prees internationale vriendschap. "Natuurlijk zijn internationale betrekkingen interessant vanuit economisch oogpunt, maar we hebben elkaar ook nodig om deze wereld leefbaar en bewoonbaar te houden." De provincie Utrecht heeft contacten met veel van de landen die gisteren te gast waren.

Na de bijeenkomst in het provinciehuis vertrokken de ambassadeurs samen met de commissaris en de burgemeester naar het Science Park waar zij een lunch kregen aangeboden door Yvonne van Rooy, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Van Rooy hield een enthousiast betoog over de Europese toppositie van de provincie Utrecht in het algemeen en die van de Universiteit Utrecht in het bijzonder.

Afbeelding van: De wereld op bezoek in de provincie Utrecht

De ambassadeurs met partners, voorzitter Van Rooy van de UU, commissaris Robbertsen en burgemeester Wolfsen op de trap in de universiteitsbibliotheek op het Science Park (foto: Berry Geerligs).

Na de lunch brachten de ambassadeurs een bezoek aan het RIVM in de Bilt. Daar spraken ze met sectordirecteur Woittiez over de taken van het RIVM in het geval van nationale en internationale rampen op het gebied van volksgezondheid en milieu. De dag werd afgesloten in het Centraal Museum in Utrecht waar de ambassadeurs, de commissaris en de burgemeester een presentatie kregen over de exposities die dit jaar worden georganiseerd in het kader van het Rietveldjaar.