Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 28-01-2010

Ongevallen door gladheid in Drenthe

REGIO DRENTHE Woensdagmiddag en avond heeft de gladheid ongeveer 50 aanrijdingen veroorzaakt in de regio Drenthe. De politie kreeg tussen 16.00 uur en 19.30 uur 40 meldingen binnen van verkeersongevallen. Bij acht ongevallen raakten mensen licht gewond. Vooral op de A28 (Hooghalen-Tynaarlo), A32 en de A37 ontstonden veel ongelukken door de gladheid, maar ook op de provinciale wegen ontstonden glijpartijen.

Op de A28 ter hoogte van de afslag Assen-Zuid ontstonden meerdere aanrijdingen. Een te hulp gekomen politieauto werd ter plekke aangereden en raakte beschadigd. Niemand raakte daarbij gewond.

Nabij de A32 ter hoogte van Meppel gleed een ambulance in een sloot. Niemand raakte daarbij gewond. Op de A37 ter hoogte van Hoogeveen gleed een auto van de weg en deze kwam op de kop stond stilstand in de middenberm. De bestuurder raakte licht gewond.

Op de Holtien in Dwingeloo gleed een 27-jarige automobiliste uit Vledder met haar auto in de sloot. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.

In Paterswolde ging een 93-jarige man uit Eelde onderuit en brak zijn been. De man werd per ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis.

In Assen ging een 16-jarige fietser op de Industrieweg onderuit, zij werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht.

Op de A28 bij De Wijk troffen agenten een busje aan die op de kop lag. De 26-jarige bestuurder uit Leiden was al uit het busje en werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel.

Donderdagochtend kreeg de meldkamer van Politie Drenthe 10 meldingen binnen van glijpartijen in Drenthe. Hier ging het om glijpartijen met autos, fietsers en voetgangers. Niemand raakte zwaar gewond.

Politie controleert het verkeer

ASSEN De politie heeft woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Europaweg-Noord. De politie schreef negen bekeuringen uit. Drie voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs. Vijf bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel. (2010005617)

Rijden onder invloed van alcohol

ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Mr. Groen van Prinstererlaan een 35-jarige automobiliste uit Assen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zetten de automobiliste ter controle aan de kant van de weg. De vrouw moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau moest de vrouw een ademanalyse ondergaan en zij scoorde 475 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd. (2010005650)

Politie zoekt getuigen

EMMER COMPASCUUM De politie heeft dinsdag 19 januari 2010 een 37-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat er was ingebroken bij een woning aan de Verlengde Scholtenstraat waarbij de inbrekers waren overlopen en er per auto vandoor waren gegaan. Na een korte achtervolging kon de auto tot stilstand worden gebracht op de Scholtenstraat waarna de twee mannen er te voet vandoor gingen. De 37-jarige man is aangehouden. De andere man wist te ontkomen. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De politie is nu op zoek getuigen van de aanhouding op de Scholtenstraat. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000. (2010004065/2010004155)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.