Politie Groningen

Donderdag 28 januari 2010

Provincie Groningen, 28-01-2010

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging en wapenbezit

De politie heeft woensdagmiddag in de Reviusstraat in Groningen een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging en wapenbezit. Politieagenten reageerden op een melding dat een vrouw en haar kinderen in haar woning zou worden bedreigd door haar vriend. De man zou daarnaast een vuurwapen bij zich hebben. De dienders troffen zowel de vrouw met kinderen als haar vriend op straat aan. De verdachte vluchtte een portiek in de Reviusstraat in, terwijl de vrouw en haar kinderen in veiligheid werden gebracht. Vervolgens werd de Stadjer gesommeerd uit het portiek te komen. De man kwam pas naar beneden toen een hondengeleider dreigde met het inzetten van de diensthond. Tijdens de aanhouding luisterde de verdachte niet naar aanwijzingen van de agenten. Zo werkte hij niet mee aan de instructies tijdens het boeien. Toen de verdachte zijn handen niet wilde laten zien, werd hij door een politiehond in zijn linkerarm gebeten. Hij kon daarna worden overmeesterd. De Stadjer werd eerst voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd daarna ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Bij nader onderzoek trof de politie het vuurwapen met munitie in het portiek in de Reviusstraat aan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Siddeburen: man aangehouden in verband met vermissing vrouw

De politie heeft woensdagavond een 61-jarige man in zijn woonplaats in Siddeburen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn 36-jarige vrouw Ilham Benchelh. De vrouw wordt sinds 10 januari vermist. De politie werd op maandag 18 januari geïnformeerd over de vermissing van de Marokkaanse vrouw. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte wordt gehoord.

Groningen: fietser gewond bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Arminiusstraat met de Leegeweg in Groningen is woensdagochtend een 12-jarige jongen uit Groningen gewond geraakt. De jongen reed op zijn fiets in de Arminiusstraat en wilde vanaf een uitrit de Leegeweg oprijden. Hij zag daarbij een bestelauto, bestuurd door een 62-jarige man uit Groningen, over het hoofd. Door de aanrijding raakte de fietser gewond. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zowel de fiets als de bestelauto raakten beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Warffum: politie treft 3,5 kilo hennep in woning aan

De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Juffer Marthastraat in Warffum 3,5 kilo hennep in beslag genomen. De politie stelde een onderzoek in het pand in na een anonieme melding. De bewoner, een 71-jarige man, liet de agenten zijn woning vrijwillig binnen. Op de zolder werden enkel zakken met de softdrugs aangetroffen. Hij verklaarde dat de zakken met drugs van zijn zoon waren. De softdrugs werden in beslag genomen. De zoon, een 45-jarige man uit Usquert, wordt binnenkort gehoord over het bezit en de herkomst van de drugs. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: automobilist botst tegen vangrail

De politie heeft woensdagavond op de autosnelweg A7 ter hoogte van Winschoten een 18-jarige man uit Nieuweschans aangehouden. Een agent, die onderweg was om assistentie te verlenen bij een aanrijding, zag de automobilist slingerend rijden. De bestuurder verloor de controle over zijn voertuig vanwege het gladde wegdek. Hij botste vervolgens met zijn auto tegen de vangrail. De bestuurder bleef ongedeerd. Bij onderzoek bleek dat de automobilist niet in bezit was van een rijbewijs. Daarnaast werd vastgesteld dat de auto niet was verzekerd.De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: busje door gladheid over de kop

Bij een eenzijdig ongeval op woensdagavond op de autosnelweg A7 zijn twee inzittenden van een busje gewond geraakt. Bij de grensovergang met de Duitsland was een bestuurder van een busje door vermoedelijk gladheid in een slip geraakt. Het busje sloeg over de kop en kwam onderaan het talud op de wielen tot stilstand. Twee inzittenden van het busje raakten gewond. De bestuurder bleef ongedeerd. Beide slachtoffers werden voor behandeling door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Duitse en Nederlandse hulpdiensten werkten bij dit ongeval samen. Het zwaar beschadigde busje werd door een bergingbedrijf afgesleept. De politie maakt een registratieset op.

Veendam: vrouw door eigen honden gebeten

Woensdagavond is een 23-jarige vrouw uit Veendam op de Oldenhof in Veendam gewond geraakt.

De vrouw had geprobeerd een gevecht tussen haar twee honden te stoppen. De honden begonnen hierop hun baasje te bijten. Hierbij liep de vrouw diverse ernstige bijtwonden op. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Beiden honden zijn meegenomen naar een dierenarts. Hier werd besloten om de jongste hond in te laten slapen. De andere hond mocht weer mee naar huis.

Marum: dieven van auto-onderdelen aangehouden

De politie heeft woensdagavond op de autosnelweg A7 bij Marum twee vermoedelijk Poolse mannen van 36 en 39 jaar oud aangehouden. Surveilleerde agenten zagen dat bij een benzinestation langs de A7 een busje met een Zweeds kenteken in de berm geparkeerd stond. De bestuurder verklaarde dat hij pech had met zijn busje. Toen de agenten in het busje mochten kijken, troffen zij hierbij diverse vuilniszakken met auto-onderdelen aan. De mannen hadden geen duidelijke verklaring over de herkomst van deze onderdelen. De politie vermoedt dat de spullen van diefstal afkomstig zijn. Hierop werden beide verdachten aangehouden. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De auto-onderdelen, waaronder vrachtwagenspiegels, koplampen en diverse gereedschappen, werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek naar de herkomst van de goederen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de goederen vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal uit de provincie Friesland.

Groningen: verlichtingscontrole leidt tot 74 bekeuringen

De politie heeft dinsdagavond bij een verlichtingscontrole 71 bekeuringen uitgedeeld. De controle vond plaats op de Turfsingel. Er werd bekeurd voor: geen fietsverlichting (61x), defecte autoverlichting (10x), mistlampen voeren (1x), defecte rem (1x) en rijden zonder rijbewijs (1x).