Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 28-01-2010

Fietsendiefstal

AMERSFOORT- Op woensdag werd een fietsendiefstal gepleegd. Twee verdachten werden aangehouden.

Omstreeks 14.30 uur zagen surveillerende agenten dat een man een fiets optilde en vervolgens deze in een auto neerlegde. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij de fiets zojuist had gestolen. De mannen uit Duitsland van 42 en 53 jaar oud werden aangehouden. De fiets stond nog niet gesignaleerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Achtervolging

AMERSFOORT- Op donderdag werd een automobilist na een achtervolging aangehouden.

Omstreeks 02.15 uur hielden agenten een alcoholcontrole en ter hoogte van de Birksstraat zagen zij een auto keren en hard wegrijden. De achtervolging werd ingezet en de automobilist negeerde het stopteken van de politie en reed met hoge snelheid weg in de richting van de Stichtse rotonde. Hier reed de man zijn twee voorbanden lek maar wist toch door te rijden en op de Stadsring verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal en de auto kon hier worden klemgereden. De man, 20-jaar uit Soest, werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij had gedronken en blies op het bureau 395 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Woninginbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op donderdag werd er ingebroken in een woning. Een vermoedelijk inbreker kon later in de wijk worden aangehouden.

Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning aan het Groene Schaap. Een getuige had gezien dat er werd ingebroken en dat twee personen vervolgens waren weggerend. Agenten keken uit naar de verdachten en in de omgeving van de woning werden twee personen aangetroffen die direct hard begonnen te rennen. De achtervolging ging door brandgangen en uiteindelijk kon een 15-jarige jongen uit Amersfoort worden aangehouden. Bij de woning werd braakschade geconstateerd. De politie zoekt nog de tweede verdachte.

Beroving

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een vrouw bestolen van haar tas.

Omstreeks 21.05 uur rende een 26-jarige vrouw uit Nijkerk over de Computerweg en probeerde haar trein te halen. Plotseling stonden er twee gemaskerde mannen voor haar en probeerde haar tas te pakken. De vrouw weigerde de tas af te geven en op dat moment werd ze naar de grond gewerkt. De tas werd weggepakt en de daders verdwenen via het fietstunneltje in de richting van Liendert. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Poging beroving

Op woensdagmiddag werd een jongen bijna bestolen. Door omstanders kon dit worden voorkomen. Omstreeks 15.30 uur reed een 12-jarige jongen uit Amersfoort over het fietspad aan de Jan van Riebeeckpad in Amersfoort. Hij werd op een gegeven moment tegengehouden door een jongen met een licht getinte huidskleur. De jongen sprak het slachtoffer aan en bedreigde hem met gebalde vuisten. De bedoeling was hem te overvallen maar gelukkig kwamen omstanders te hulp en hierop rende de jongen met twee andere jongens hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Aangereden

LEUSDEN- Op woensdagochtend raakte een vrouw en een kind gewond bij een aanrijding. Omstreeks 08.55 uur stak een 44-jarige vrouw uit Leusden de weg over aan de Ruige Velddreef. Achterop zat haar 7-jarige zoontje. Een 47-jarige automobilist uit Leusden zag haar over het hoofd en gaf geen voorrang aan de fietser. De fietser werd aangereden en kwamen ten val. De vrouw liep beenletsel op en haar zoontje liep een hersenschudding op. Zij werden vervoerd naar het ziekenhuis en konden na behandeling naar huis.