Focwa

Koppeling FOCWA digitaal garantiebewijs met Dispatch Auto een feit

PERSBERICHT, Sassenheim, 28 januari 2010

Vanaf vandaag is de koppeling tussen het digitale FOCWA 4 jaar garantiebewijs en Dispatch Auto een feit. Via de nieuwe koppeling kunnen vanaf nu alle relevante gegevens automatisch vanuit een Dispatch Auto dossier worden ingevuld op het digitale garantiebewijs. Dit levert de Eurogarant schadehersteller nog meer gemak en kostenvoordeel op.

Alle FOCWA Eurogarantbedrijven zijn verplicht na elk herstel een garantiebewijs uit te geven. De belangrijkste voordelen van het digitale garantiebewijs zijn:

* Minder administratieve handelingen.

* Het garantiebewijs is altijd beschikbaar. De Eurogarantbedrijven hoeven geen papieren voorraad meer aan te leggen.
* Het is goedkoper dan het papieren garantiebewijs.
* Eenvoudige verwerking en registratie en gemakkelijk om overzichten te raadplegen van de gegenereerde garantiebewijzen.
* Mogelijkheid om een eigen bedrijfslogo en bedrijfsgegevens toe te voegen.

Het schademanagementplatform Dispatch Auto maakt het sinds 2001 voor opdrachtgevers, experts en schadeherstellers mogelijk om rechtstreeks en onafhankelijk van tijd, plaats en persoon samen in één elektronisch dossier schades af te wikkelen. Het systeem wordt door een keur aan verzekeraars gebruikt en heeft een marktaandeel van zon 50%.

Eerder werden al koppelingen tot stand gebracht tussen het FOCWA digitale garantiebewijs en de systemen e-Calc van ABZ, Delta/W van Commerce Delta, en PortoView, het centrale backoffice systeem van de ASN Groep.