Politie Haaglanden

Persberichten 28 januari

haaglanden, 28-01-2010

Collecte voor het goede doel
Den Haag De politie maakte woensdag 27 januari om 13.40 uur op het Parijsplein een einde aan een collecte voor het goede doel. Twee Rotterdammers (19 en 27 jaar) stonden voor de de stichting oogziekten voor een supermarkt te collecteren. De politie twijfelde aan de oprechtheid van de twee collectanten en nam de collectebus in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de rechtmatigheid van de collecte door de twee mannen. Het geld (60 euro) dat de mannen inmiddels hadden opgehaald, wordt voorlopig op een rekening gezet.

Nog even oefenen
Den Haag - Surveillerende politieagenten keken woensdagmiddag 27 januari vreemd op toen een automobiliste haar auto direct stopte toen ze de agenten zag, zonder dat de agenten een stopteken hadden gegeven. De agenten zagen de vrouw om 17.00 uur in haar auto op de Machiel Vrijenhoeklaan rijden. De vrouw stopte direct toen ze de politieauto zag. Toen de agenten haar aanspraken over haar vreemde rijgedrag, bleek dat ze met haar vader aan het oefenen was omdat zij binnenkort met autorijlessen ging beginnen. De 18-jarige Haagse kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Jonge bromfietser
Den Haag Een bromfietser trok woensdagmiddag 27 januari met zijn opvallende rijgedrag op de Poortweg de aandacht van surveillerende agenten. De agenten besloten de bromfiets bestuurder te controleren. Nadat de agenten de jongen aan de kant hadden gezet, bleek dat hij nog maar 15 jaar was. Verder vertelde de jonge Hagenaar dat hij de bromfiets zonder toestemming van zijn moeder had meegenomen. De jongen werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Zijn moeder was niet blij met het gedrag van haar zoon.

Te snel rijbewijs kwijt
Den Haag Surveillerende agenten zagen donderdagochtend 28 januari kort na middernacht een automobilist met zeer hoge snelheid over Rijksweg A4 rijden. Na een achtervolging waarbij de snelheid opliep tot 155 km per uur, kon de 46-jarige automobilist uit Rotterdam worden achterhaald. De politie vorderde van de man zijn rijbewijs in.

Nog iets te jong
Den Haag De politie maakte donderdagochtend 28 januari om 05.30 uur een einde aan een autoritje van een nog maar 15-jarige jongen. Agenten zagen de wel heel erg jonge bestuurder rijden over de Jan van Beerstraat. Toen zij hem staande hielden, bleek het ventje pas 15 jaar te zijn. Hij verklaarde dat hij de auto stiekem had meegenomen van zijn niets vermoedende vader. De jongen kreeg een bekeuring en pa kreeg zijn auto weer terug.

Heterdaadje
Den Haag De politie hield woensdag 27 januari om 20.50 uur nabij de Neherkade twee Hagenaars (24 en 50 jaar) aan op verdenking van het vernielen van een personenauto. Het duo stak van een auto op de Antheunisstraat twee banden lek en reed daarna weg. Dankzij het door getuigen verstrekte signalement van de mannen en de auto, kon de politie de verdachten later aanhouden. De politie onderzoekt de zaak.

Te ruime bocht
Westland/s-Gravenzande Vermoedelijk doordat een 66-jarige automobiliste uit s-Gravenzande woensdag 27 januari om 10.15 uur op de kruising Oudelandstraat en de Berkenstraat de bocht te ruim nam, raakten twee autos beschadigd. De GGD behandelde uit voorzorg een 28-jarige zwangere vrouw die in de andere auto zat. Zij moest ter controle naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak het ongeval.

Bejaarde vrouw raakte rijbewijs kwijt
Westland/Naaldwijk Een 79-jarige automobiliste uit s-Gravenzande veroorzaakte woensdag 27 januari om 11.55 uur een ongeval op de Verdilaan. De vrouw raakte vermoedelijk onwel en reed met haar auto tegen een andere auto aan. Hierna reed de vrouw door en kwam zij aan de overzijde van de kruising met de Anjerstraat op het trottoir tot stilstand. Niemand raakte bij het ongeval gewond. De bejaarde bestuurster maakte een verwarde indruk. De agenten vorderden daarom het rijbewijs van de vrouw in. Zij moet binnenkort een onderzoek naar haar rijvaardigheid ondergaan voordat zij weer mag autorijden.

Overval, politie zoekt getuigen
Delft Een tot nu toe onbekende man overviel woensdag 27 januari omstreeks 18.00 uur een filiaal van het Kruidvat aan de Papsouselaan. De dader, een getinte man die een sportbroek droeg met witte strepen, een donkere jas en een petje op had, kwam rond sluitingstijd het filiaal binnen. De man liep onmiddellijk naar de kassa en bedreigde een medewerker met een mes. De medewerker gaf de overvaller geld uit de kassalade. De dader stopte dat geld in een opvallende oranje plastic tas. Daarna verliet de overvaller het pand. Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Onder een paardentrailer
Delft Een 15jarige jongen uit Delft dacht woensdag 27 januari om 14.35 uur aan de politie te ontkomen. Hij negeerde op de Rijksstraatweg een stopteken en ging er op zijn bromfiets vandoor. Andere agenten hoorden dit via de portofoon en wachtten hem bij een nabijgelegen weiland op. Daar werden zij aangesproken door een getuige, die had gezien dat iemand zich tussen de paardentrailers had verstopt. De agenten zochten op het terrein en zagen dat een jongen onder een paardentrailer probeerde weg te duiken. Hij zette het op een lopen toen hij de agenten zag, maar na een korte achtervolging konden de agenten hem in zijn kraag vatten. De Delftenaar werd overgebracht naar het bureau, waar bleek dat zijn scooter niet verzekerd was en er geen kentekenplaat op zat. Hij kreeg een aantal boetes en mocht toen zijn weg weer vervolgen.

Snelheidscontrole
Pijnacker- Nootdorp Bij een snelheidscontrole woensdag 27 januari tussen 13.30 uur en 18.00 uur op de Klapwijkseweg controleerde de politie 2500 automobilisten. Daarvan reden er 389 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u daar waar 50 km/u is toegestaan.

Gelukkig niet gewond door aanrijding
Zoetermeer - Een aanrijding woensdag 27 januari omstreeks 07.50 uur op de Zwaardslootseweg zag er in eerste instantie erger uit dan dat daadwerkelijk het geval was. Een 54-jarige automobiliste uit IJmuiden kon een aanrijding niet meer voorkomen toen zij plotseling een scooter over het zebrapad voorbij zag komen. De 21-jarige vrouw uit Zoetermeer op de scooter viel. De GGD vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek dat de Zoetermeerse geen verwondingen had opgelopen. Het verkeer was enige tijd gestremd.

Brand in woning, politie zoekt getuigen
Zoetermeer - Een felle brand woedde woensdag 27 januari omstreeks 23.15 uur in een woning aan de Waarderstraat. De politie en de brandweer kregen meerdere meldingen van de brand. Bij aankomst van de brandweer bleek dat de bewoners, een twee maanden oude baby, een 4- jarige peuter en de 30-jarige moeder van de kinderen al uit de woning waren. Alle drie werden met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. De brandweer ontruimde uit voorzorgde twee naastgelegen woningen. De bewoners van de naastgelegen woningen konden na korte tijd weer terug naar hun woning. De politie startte een technisch onderzoek om de oorzaak van de brand te achterhalen. De begane grond en de eerste verdieping van de woning liepen zware brand -en rookschade op. Heeft u iets gezien of gehoord dat de politie kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche van bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.