Amerikaanse topsport beter bereikbaar voor Nederlandse jeugd

28/01/2010 12:31

IvRM Communicatie BV

Amsterdam, 28 januari 2010 - In Nederland is deze maand IMGA Nederland van start gegaan, de vertegenwoordiging van IMG Academies uit Florida. Hiermee wordt topsport beter bereikbaar voor de Nederlandse jeugd. IMG Academies is één van de grootste multi sport academies ter wereld voor jonge sporters met ambities in de leeftijd van 10 tot 20 jaar. IMGA Nederland laat de Nederlandse jeugd en begeleiders kennismaken met de wereldvermaarde Amerikaanse expertise en sportmentaliteit en biedt de Nederlandse jeugd de kans om zich in de kijker te spelen.

IMG Academies brengt iedere sporter op zijn of haar hoogste niveau en is niet alleen weggelegd voor de allerbesten. Naast een kennismaking met de Amerikaanse sportmentaliteit, biedt de Academie de Nederlandse jeugd de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende werelden en culturen van jongeren afkomstig uit meer dan 60 landen. Ambitieuze jongeren worden onder andere begeleid met mentale coaching, voedingsadviezen, conditie- en krachttrainingen en communicatietrainingen.

Jongeren kunnen bij de IMG Academies het hele jaar door terecht voor trainingskampen, trainingsvakanties of voor langere verblijven. De Academie maakt het mogelijk om de schoolopleiding te combineren met de sport naar keuze. Daarnaast heeft de Universiteit van Miami speciale programma's voor de sporters op de Academie. Vooral tijdens de schoolvakanties is een verblijf van minimaal één week -bijvoorkeur twee tot drie weken- een perfecte manier om het prestatieniveau te verbeteren. Groepen worden speciale arrangementen op maat geboden.

IMG Academie en Nick Bollettieri

IMG Academies is ontstaan uit de in 1978 door Nick Bollettieri opgerichte tennisacademie in Bradenton, Florida. Deze grootste multi sportacademie ter wereld, biedt ruimte aan internationale sporters van elk niveau, mits ze ambities hebben. Met behulp van de beste coaches en trainers zijn onder andere de zusjes Venus en Serena Williams en Maria Sharapova bij de IMG Academies opgeleid. IMGA Nederland richt zich met name op tennis, golf en voetbal.





http://www.imga.nu