Project Gemeente Westland


Start bouw Werkplein Westland

Publicatiedatum: 28-01-2010

Het UWV Werkbedrijf, team Sociale Zaken van gemeente Westland en Patijnenburg starten in 2010 met het Werkplein Westland. Dit wordt hèt loket waar vraag en aanbod van werkgevers en werkzoekenden bij elkaar komen. Op 28 januari wordt de bouw van het Werkplein Westland op de locatie van Patijnenburg officieel gestart in aanwezigheid van staatssecretaris Sociale Zaken en werkgelegenheid Jette Klijnsma, wethouder Sociale Zaken Marga de Goeij-van der Klugt, districtmanager UWV Werkbedrijf Theo de Bakker en directeur Patijnenburg Desiree van Yperen.

Uniek
Wethouder Marga de Goeij over het Werkplein Westland. "De samenwerking in het Werkplein Westland, waarbij werk voorop staat, is uniek in Nederland. Met deze samenwerking bereiken we dat zowel de diensten van het UWV Werkbedrijf als van Patijnenburg beschikbaar blijven in Westland zodat er, zowel in goede tijden als in slechte tijden, een snelle koppeling tussen de arbeidsmarkt en de werkzoekenden wordt gemaakt."


1 klantmanager
In het Werkplein Westland staan straks werknemers én werkgevers centraal. Zij krijgen niet meer te maken met de afzonderlijke organisaties maar met 1 klantmanager die al hun vragen op het gebied van werk en inkomen zal beantwoorden. Voor arbeidsmarktvraagstukken, vacature invulling, re-integratie, opleidingsvragen en vele andere diensten kunnen werkgevers en werknemers straks terecht bij 1 loket; het Werkplein Westland.