Gemeente Valkenswaard

raadsverkiezingen bekend

Deelnemende partijen raadsverkiezingen bekend

Logo verkiezingen 3 maart 2010

In week 4 werd definitief bekend welke partijen in de gemeente Valkenswaard gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen en met welke kandidaten. Op 3 maart kunt u een keuze maken uit de volgende partijen:

Lijst 1: Valkenswaardse Belangen/DB/PUUR

Lijst 2: Christen Democratisch Appèl (CDA)

Lijst 3: Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

Lijst 4: VVD

Lijst 5: H&G

Lijst 6: Democraten 66 (D66).

Zoals u ziet staan op lijst 1 drie namen. Het gaat echter om één partij die is samengevoegd uit drie voorheen lokale partijen.

Kieskompas binnenkort online
Om een afgewogen keuze te kunnen maken wilt u natuurlijk weten hoe de partijen in Valkenswaard denken over zaken die u belangrijk vindt en waar u zelf ook een mening over heeft.

De gemeente vindt het ook belangrijk dat inwoners op 3 maart goed geïnformeerd naar de stembus gaan! Daarom leggen wij nu de laatste hand aan een KiesKompas voor het bepalen van uw voorkeur. Alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen is gevraagd om hieraan mee te werken. Na invulling van de vragen en stellingen in het KiesKompas kunt u zien welke partij/partijen het dichtst bij uw eigen voorkeur staat/staan. In de toelichtingen van de partijen kunt u hun motivaties nog eens nalezen.

Het KiesKompas zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf 3 februari te raadplegen zijn via deze website.

Machtigen
Kunt u op 3 maart zelf niet gaan stemmen, dan kunt u een andere kiesgerechtigde machtigen.

U kunt nog tot 17 februari (dus voordat u de stempas heeft ontvangen) een machtiging afgeven door middel van een schriftelijk verzoek. Voor dit verzoek kunt u een formulier aanvragen bij het Klantcontactcentrum van de gemeente. Dit is dus alleen nodig als u de stempas nog niet heeft ontvangen en hierop niet kunt wachten. De gemachtigde moet zowel de volmacht als een kopie van uw (geldige) legitimatiebewijs meenemen naar het stembureau om te mogen stemmen.

Tot en met de dag van de verkiezingen kunt u ook iemand onderhands machtigen. Dat kan alleen bij iemand uit dezelfde gemeente. U vult hiervoor de achterkant van uw stempas in, laat de gemachtigde medeondertekenen en geeft vervolgens de pas aan hem of haar mee. U moet ook een kopie van uw (geldige) identiteitsbewijs meegeven anders kan de gemachtigde niet voor u stemmen.

Voor meer informatie over de verkiezingen kunt u terecht bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis en op deze site.

We zien u graag op 3 maart bij de stembus!