Gemeente Dalfsen

Kansen voor Vechtprojecten in Dalfsen

28-01-2010

Voorstel aan de gemeenteraad om 1,1 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Dalfsen - Het college van Dalfsen gaat de gemeenteraad voorstellen om EUR 1,1 miljoen beschikbaar te stellen voor de uitvoering van in totaal zeven projecten, in het kader van 'Investeren met gemeenten' door de provincie Overijssel.

De provincie Overijssel en de Overijsselse gemeenten hebben hun Essent-aandelen verkocht. Met de opbrengsten van de verkoop van de Essent-aandelen wil de provincie Overijssel, samen met de gemeenten, de komende twee jaar extra investeren in de Overijsselse samenleving.

Het college van Gedeputeerde Staten en het college van Burgemeester en Wethouders van Dalfsen hebben zeven projecten geselecteerd. Het uitvoeren van deze projecten geeft een impuls voor de woon-, leef- en werkomgeving in Dalfsen:

· het opwaarderen van de passantenhaven;

· herinrichting de Stokte;

· realisering van een waterbelevingspark;

· realisatie van een uitkijktoren in Hessum;
· de ontsluiting van Vechtvliet;

· opwaardering molengebied Westermolen;

· culturele invulling van de cichoreifabriek in het Waterfront.

De projecten laten zich samenvatten met de naam 'Rondje Vecht' en geven uitvoering aan het Masterplan Ruimte voor de Vecht. Ruimte voor de Vecht werkt onder andere aan de sociaal-economische versterking van het Vechtdal.

De Provincie Overijssel is bereid een bedrag van EUR 1,1 miljoen te investeren, maar stelt als voorwaarde dat de gemeente Dalfsen ook op korte termijn een krediet beschikbaar stelt van EUR 1,1 miljoen. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad in februari 2010 voor in te stemmen met de realisering van bovenstaande projecten en een krediet van
EUR 1,1 miljoen beschikbaar te stellen.