Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 28-01-2010

Politie arresteert twee verdachten in onderzoek naar witwassen

BREDA/STEENBERGEN: De politie heeft deze week twee verdachten
aangehouden in het kader van een grootschalig financieel
rechercheonderzoek (witwassen). Het gaat om een 32-jarige man uit Steenbergen en een 29-jarige Rotterdammer.

Beide verdachten werden maandag van hun bed gelicht en zijn woensdag in vrijheid gesteld. Het tweetal blijft verdachte in de zaak.
Datzelfde geldt voor twee andere personen in het onderzoek: een 45-jarige inwoner van Steenbergen die medio december werd gearresteerd en een 50-jarige man uit Essen (België) die twee weken geleden werd opgepakt. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In november 2009 werden tijdens een actiedag zoekingen gedaan in woningen en bedrijfspanden in Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom, Oudenbosch, Barendrecht, Dordrecht, Rotterdam en Essen (België). Daarbij werden diverse administraties in beslag genomen voor
aanvullend onderzoek. Daarnaast troffen rechercheurs op diverse locaties grote sommen contant geld aan. Vijf personen werden toen gearresteerd wegens verboden wapenbezit.

De hoofdverdachte, een 37-jarige man uit Steenbergen, zit sinds die tijd in bewaring op verdenking van witwassen. In het kader van het onderzoek is tijdens de actiedag beslag gelegd op een woning en twee bedrijfspanden in Steenbergen. Bij de woning werden enkele exclusieve auto's aangetroffen waarop ook beslag werd gelegd.

Zedenzaak Huijbergen in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht

HUIJBERGEN: De opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteden op maandag 1 en dinsdag 2 februari aandacht aan de ontvoering en verkrachting van een 13-jarig meisje uit Huijbergen.

Het meisje fietste woensdagmorgen 16 december 2009 rond 07.30 uur over de Moerkantsebaan naar haar school in Bergen op Zoom toen ze werd ontvoerd door een onbekende, blanke man. Hij trok haar van haar fiets en gaf haar enkele klappen. De man nam haar mee in de kofferbak van een witte personenauto. Later verkrachtte hij haar. Enige tijd later liet de ontvoerder het meisje ontredderd achter in de buurt van het waterzuiveringsstation in Rilland.

De politie startte gelet op de ernst van het feit een Team
Grootschalige Opsporing (TGO) met twintig rechercheurs op. Het team heeft de afgelopen weken veel werk verricht, maar helaas heeft dat nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte. Vandaar dat nu de hulp van het publiek wordt ingeroepen.

Bureau Brabant start maandag 1 februari om 18.30 uur bij Omroep Brabant en wordt dan herhaald tot dinsdagmiddag 13.30 uur. Opsporing Verzocht is dinsdag 2 februari te zien bij de AVRO op Nederland 1 om 21.50 uur. De herhaling is op woensdag 3 februari om 10.05 uur.

Politie arresteert bewoner na vondst hennepkwekerij in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdag in een woning aan de Schoudee een hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder vonden agenten 252 oogstrijpe hennepplanten gevonden. De planten en bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Ook bleek er gerommeld met de elektriciteit. De 22-jarige bewoner werd
aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Minder overtredingen dan gedacht bij snelheidscontrole Hoogerheide

HOOGERHEIDE: De politie heeft woensdag een snelheidscontrole gehouden in de Doelstraat. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten van buurtbewoners die vonden dat er meer verkeer door de straat kwam dat ook harder zou rijden. Bij de snelheidscontrole werden acht
bekeuringen uitgeschreven; er werden tussen 11.00 en 12.00 uur ongeveer 250 passanten gecontroleerd. De hoogstgemeten snelheid was 60 km/uur. Agenten hebben met diverse buurtbewoners gesproken en hen uitgelegd dat mogelijk meer verkeer niet automatisch betekent dat er ook harder gereden wordt. De controle werd door omwonenden erg gewaardeerd.

Zevenberger (41) mishandelt nieuwe partner van ex-vrouw

ZEVENBERGEN: Een 41-jarige man uit Zevenbergen is woensdagmiddag rond 18.00 uur aangehouden wegens mishandeling. Hij zag kort daarvoor op de Kerkhofweg zijn ex-vrouw lopen met haar nieuwe partner en ging door het lint. De verdachte mishandelde de 38-jarige man, ook woonachtig in Zevenbergen, en tijdens de vechtpartij ging de kleding van het slachtoffer kapot. De 41-jarige man werd meegenomen naar het bureau. Daar betuigde hij spijt van zijn actie, naar eigen zeggen voortkomend uit frustratie over de scheiding.

Jongen uit Hoogvliet pikt auto van hulpvaardige Bergenaar

ZEVENBERGEN: De politie heeft woensdagavond rond 19.30 uur een 17-jarige inwoner van Hoogvliet aangehouden wegens autodiefstal. Kort daarvoor had hij op de Klein Molenbeek een auto van een 23-jarige Bergenaar meegenomen. De verdachte zou bedreigd worden door enkele mannen in een andere auto en hij vroeg de Bergenaar om hulp. Toen de Bergenaar uit zijn auto stapte, ging de jongen uit Hoogvliet snel achter het stuur zitten en reed weg. Daarbij bleef de eigenaar verbouwereerd achter. Agenten konden op basis van het kenteken de dief op de A17 ter hoogte van Roosendaal in de kraag vatten. Hij is ingesloten op het bureau. De politie onderzoekt of zijn verhaal klopt.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 28-01-2010 13:22 | © Regio Midden en West Brabant |