FNV Bondgenoten

Medewerkers Regionale Meldkamer ziekenvervoerder willen werkbare arbeidsvoorwaarden

De leden van FNV Bondgenoten bij het Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam (VZA) hebben het eindbod van hun werkgever voor aanvullende arbeidsvoorwaarden op de cao taxivervoer afgewezen. FNV Bondgenoten heeft een ultimatum gesteld om over de brug te komen met een arbeidsvoorwaardenprotocol voor de meldkamer met daarin een onregelmatigheidstoeslag en het weer toekennen van de afgenomen ATV-dagen.

Paul van Golde, bestuurder FNV Bondgenoten: "De medewerkers van de Regionale Meldkamer van de ziekenvervoerder vinden de werkdruk te hoog. Ziekenvervoerder VZA moet goed voor zijn personeel zorgen. Daar horen werkbare arbeidsvoorwaarden en een eerlijke behandeling van personeel bij. Hopelijk zijn acties niet nodig, maar zo wel dan houden wij natuurlijk rekening met de veiligheid van mensen."

De werknemers van de ziekenvervoerder vallen onder de cao voor taxivervoer. In het protocol was een onregelmatigheidstoeslag opgenomen die uitsteeg boven de cao taxivervoer. Per 1 januari 2010 is die in de cao vervallen. De medewerkers van de meldkamer willen wat boven de cao uitsteeg houden. Als de ziekenvervoerder voor 1 februari niet zorgt voor betere arbeidsvoorwaarden, dan volgen er acties.

De vakbond heeft het Academisch Medisch Centrum (AMC) als aandeelhouder gevraagd om de VZA aan te sporen tot een betere behandeling van de medewerkers.