Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland steunt 13 nieuwsbouwprojecten

28 januari 2010 - Nieuwsartikel

11 nieuwbouwprojecten in 8 gemeenten ontvangen van de provincie Noord-Holland binnenkort een deel van de zogenaamde locatiegebonden subsidies (BLS-gelden).

Met het totaalbedrag van bijna ⬠1.900.000 stimuleert de provincie Noord-Holland de bouw van 346 woningen. Dit past binnen de doelstellingen van de provincie. Met ruim 600 woningen komt de provincie tegemoet aan de woningbouwafspraken die met het Rijk zijn gemaakt.

In totaal hebben 11 gemeenten voor 19 projecten een subsidieaanvraag ingediend. 11 aanvragen zijn gehonoreerd. Het gaat om subsidies voor woningen die deel uitmaken van de projecten: Rijksweg 59/61 (Castricum), De Werf (Heemskerk), Huizermaatweg (Huizen), Domyenen, Zonoord-De Kloet, Mezenstraat en Voorburggracht (Langedijk), Boendermakerhof (Bergen), De Veste (Naarden), Oterleek (Schermer) en Bensdorp (Bussum).

De subsidie wordt verstrekt uit de zogenoemde BLS-gelden (Besluit Locatiegebonden Subsidies) vanuit het Rijk. Doel van de subsidie is om gemeenten de mogelijkheid te geven woningen te bouwen die anders niet gebouwd kunnen worden. Oorzaken hiervan zijn onder meer hoge grondkosten of doordat wordt gebouwd voor bepaalde doelgroepen, zoals voor starters of jongeren.

---