Watersportverbond - KNWV

Wedstrijdprogramma 2010 Topzeilen

donderdag 28 januari 2010

Jaarlijks wordt door de sector Topsport van het Watersportverbond een wedstrijdprogramma opgesteld. Het `Wedstrijdprogramma' is een
officieel document wat door Topzeilen, in overleg met NOC*NSF wat betreft de evenementen en de bijbehorende prestatienorm, wordt vastgesteld.

Het wedstrijdprogramma is een officieel jaarlijks vast te stellen bijlage van het Meerjaren Opleidings Plan.

Jaarlijks worden er in principe twee meetmomenten vastgesteld voor het verkrijgen of behouden van een A of B status van NOC*NSF. Doorgaans zijn dit uitsluitend de Olympische Spelen, en een WK of EK. Topzeilen kan echter vooraf met NOC*NSF een alternatief meetmoment met
bijbehorende meetnorm afspreken. De reden hiervan kan zijn dat evenementen te dicht op elkaar volgen of dat er geen EK/WK in dat jaar gehouden wordt. Ook voor 2010 zijn er een aantal uitzonderingen:

Voor het Matchracen in de Elliott zijn de meetmomenten tijdens de Worldcup evenementen: Delta Lloyd Regatta in Medemblik en Sail for Gold in Weymouth. Voor de Laser Radial is een 3e meetmoment tijdens het Worldcup evenement Sail for Gold in Weymouth. Dit vanwege de korte tijd tussen het EK en het WK van deze klasse.

Vandaag is het âWedstrijdprogramma 2010â gepubliceerd op de website van het Watersportverbond. Het is te downloaden op via de onderstaande link: Wedstrijdprogramma.