Gemeente Medemblik

Grote belangstelling informatieavond

Op dinsdag 19 januari organiseerde de gemeente Medemblik een inloopbijeenkomst over het parkeren in Plan-West te Medemblik. Ruim 80 belangstellenden bezochten de bijeenkomst die werd gehouden in Café restaurant `West'. Tijdens de inloopbijeenkomst was er gelegenheid om tekeningen in te zien en vragen te stellen aan wethouder Gutter en twee medewerkers van de afdeling Openbare Ruimte.

De meest gestelde vragen gingen over: Wanneer kunnen de extra parkeerplaatsen worden aangelegd? Kan er op de Kaapstander en Scheepshelling éénrichtingsverkeer worden ingesteld? Waar kunnen de auto's geparkeerd worden die nu nog in de parkeergarage staan, maar straks ook in de wijk geparkeerd moeten worden? Waar kunnen bezoekers parkeren?

Op korte termijn worden de bevindingen van de inloopavond geëvalueerd. Alle mondelinge en schriftelijke reacties worden dan besproken. Twee werkgroepen, die bestaan uit een afvaardiging van bewoners van `Plan-West' en `Waterpark', maken vervolgens samen een voorstel om de parkeerproblematiek op te lossen. Daarna volgt een overleg met de werkgroepen, wethouder en de medewerkers van de afdeling Openbare Ruimte. De definitieve plannen worden tijdens een nieuwe inloopbijeenkomst gepresenteerd. De nieuwe plannen moeten de parkeeroverlast in Plan-West tegengaan.