Gemeente Harenkarspel


Veel sneeuw verwacht; noodscenario in zout strooien

In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 januari en het weekend erna wordt veel sneeuw verwacht. En dit terwijl de zoutvoorraad in heel de provincie bijna op is wegens de hevige vorst en sneeuw van de laatste weken. In gemeente Harenkarspel treedt daarom nu meteen het noodscenario in werking. Dat houdt vooral in dat alleen de echte hoofdwegen worden gestrooid.

Het zout is op in heel de provincie. En er wordt veel sneeuw verwacht. Wat te doen? Het Hoogheemraadschap heeft reeds besloten om niet de gebruikelijke 1400 kilometer weg te strooien, maar slechts 65 kilometer aan absoluut noodzakelijke wegen. Ook in Harenkarspel treedt zon noodscenario nu in. Hieronder staat genoemd welke wegen nog worden gestrooid. Alle andere wegen krijgen dus in de komende periode géén zout. Om te voorkomen dat de wegen geheel ontoegaanbaar en zelfs onzichtbaar zullen worden, gaat gemeente Harenkarspel wel intensief door met sneeuw schuiven op de bestaande routes. Voor het zout is dat echter niet mogelijk.

De hoofd-doorgaande wegen in Harenkarspel die nog wel worden gestrooid, zijn: de Volleringweg en Smeetsweg in Waarland, daarvandaan de Andries Dekkerweg (rechtsaf tot het spoor en linksaf naar de Speketersweg), Speketersweg, de N245 over, Oosterdijk, Voorpolderweg, Raadhuisstraat, Stroet, Groenedijk, Dorpsstraat in Sint Maarten en Valkkogerdijk richting Schagen. Ook worden gestrooid: de Warmenhuizerweg, Debbemeerweg, Kanaalweg, bij Schoorldam Oudewal West, Stationsstraat, Veilingweg en Rijperweg. Eveneens wordt geprobeerd de Dorpsstraat in Warmenhuizen, de Oostwal en de Dorpsstraat in Tuitjenhorn te strooien, maar het kan zijn dat desondanks door Connexxion besloten wordt om de busdiensten te laten uitvallen vanwege de hevige sneeuwval. De fietspaden langs de Volleringweg, Smeetsweg, Andries Dekkerweg, Speketersweg, Warmenhuizerweg en Debbemeerweg worden ook gestrooid en verder helemaal geen enkele andere weg of fietspad.

De gemeente Harenkarspel raadt alle inwoners aan om bij eigen huis de weg zo goed mogelijk begaanbaar te houden. Het kan zijn dat ook de provincie maatregelen neemt voor de provinciale wegen, dit wordt dan door Provincie Noord-Holland zelf bekend gemaakt.

Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600