Politie Zaanstreek-waterland

Digitaal meldpunt voor roekeloos rijgedrag

regio, 28-01-2010 o Op snelwegen en provincialewegen in de regio kunt u de onopvallende videosurveillanceauto van de politie tegen komen.

De videosurveillanten zetten wegmisbruikers aan de kant en confronteren hen met de videobeelden van het rijgedrag. Vrijwel iedere dag worden extreme hardrijders, bumperklevers en andere grove verkeersovertreders op deze manier op hun asociale verkeersgedrag aangesproken.
Grote kans dat ook uwel eens wegpiraten tegenkomt die alle verkeersregels aan hun laars lappen. "Zo iemand verdient een prent", denkt u, maar vaak blijft het daar dan bij. Vanaf nu kunt u hier zelf iets aan doen. Via internet kunt u wegmisbruikers bij de politie melden. Die pakt ze dan aan.Het gaat om wegmisbruikers die zo roekeloos rijden dat zichzelf en/of andere verkeersdeelnemers in gevaar brengen. Op de snelweg of in de bebouwde kom, in de auto, op de motor of de brommer. Het gaat om ernstige verkeersovertredingen zoals bumperkleven, afsnijden, grove snelheidsovertredingen, gevaarlijk in- en uitvoegen of door rood licht rijden. Andere verkeersovertredingen, zoals te hard rijden op een woonerf of verkeersoverlast in een 30-kilometergebied passen niet in het beeld van roekeloos rijgedrag. Voor deze overtredingen kunt u het beste contact opnemen met de wegbeheerder. Dat is bijna altijd de gemeente.
Een melding, en dan..

Na een melding van roekeloos verkeersgedrag onderneemt de politie actie. In de meeste gevallen wordt contact opgenomen met de overtreder die aan de hand van het kenteken wordt getraceerd. De bewuste persoon wordt geconfrontereerd met de melding en met hoe ernstig de gevolgen van zijn/haar rijgedrag kunnen zijn. Veel wegpiraten passen hun rijgedrag na zo'n telefoontje al aan. Mocht dit niet zo zijn, dan neemt de politie andere maatregelen.

Meld roekeloos rijgedrag op www.politie.nl/Zaanstreek-Waterland.