Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima in Berlijn voor Responsible Finance Forum

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft donderdag 28 januari deelgenomen aan het internationale "Responsible Finance Forum" in Berlijn. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Duitse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking in samenwerking met de International Finance Corporation, onderdeel van de Wereldbank, en CGAP (Consultative Group to Assist the Poor).

Gespreksonderwerpen tijdens het forum waren de verschillende rollen van overheden, toezichthouders en bedrijfsleven op het gebied van transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening, consumentenbescherming en financiële educatie.

Prinses Máxima sprak tevens bilateraal met de Duitse parlementaire staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking, mevrouw G. Kopp.

Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-Moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten.