Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Oud-West stelt paal en perk aan samenvoegen woningen

Uitvoeringsrichtlijnen vastgesteld

28 januari 2010

Behoud van de voorraad goedkope huurwoningen. Dat is het uitgangspunt bij de nieuwe uitvoeringsrichtlijnen voor woningonttrekking en
-samenvoeging. Het is niet meer toegestaan om goedkope huurwoningen samen te voegen. Bij het samenvoegen van duurdere woningen zal weer financiële compensatie moeten worden betaald. De nieuwe richtlijnen gelden per 1 januari 2010.

Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij: "Het samenvoegbeleid in Oud-West is jarenlang zeer ruim geweest. Daardoor zijn veel goedkope particuliere huurwoningen verloren gegaan. Dat willen we niet meer. Daarom zetten we nu in op behoud van de goedkope particuliere woningvoorraad."

Met het wijzigen van de Regionale Huisvestingsverordening, per 1 januari 2010, heeft de centrale stad ook de bevoegdheden op het gebied van woningonttrekking en samenvoegen veranderd. Met ingang van die datum stelt de centrale stad zelf de regels vast met betrekking tot de samenstelling van de woningvoorraad. Stadsdelen moeten op basis van dit stedelijke beleid vergunningen verlenen. Wel hebben de stadsdelen de bevoegdheid om uitvoeringsrichtlijnen vast te stellen. Dit biedt de ruimte om per stadsdeel specifieke overwegingen mee te kunnen laten wegen bij het verlenen van een vergunning.

---