Politiebond ACP

28 januari 2010

Overleg regeling hondengeleiders opgeschoven

In de CAO 2005-2007 is destijds afgesproken om tot een afspraak te komen over allerhande vergoedingen voor hondengeleiders. De ACP hield woensdag (27 januari) een ledenraadpleging onder de collega's en is klaar voor overleg. De andere bonden zijn echter nog niet zover. Het overleg over dit onderwerp is hierdoor opgeschoven. Het overleg over de regeling hondengeleiders is opgeschoven.

Het overleg over de regeling hondengeleiders is opgeschoven.

Een voorstel van minister Ter Horst over de vergoedingen voor hondengeleiders werd eind 2008 door de achterban verworpen. Eind 2009 lag er een nieuw resultaat op tafel. Dit resultaat zou op 28 januari 2010 besproken worden in het besluitvormend landelijk overleg (CGOP) tussen de landelijke politievakbonden en de minister van Binnenlandse Zaken (BZK).

Ledenraadpleging
De ACP hield om deze reden, conform de afspraak, op 27 januari een ledenraadpleging onder hondengeleiders. De vergaderzaal in Leusden was zeer goed gevuld en er vond een goede inhoudelijke discussie plaats. De uitkomst van de ledenraadpleging is dat de collegae, naast een aantal meer technische aspecten, absoluut niet uit de voeten kunnen met de overgangsregeling.

Landelijk overleg
De ACP was en is met deze kennis klaar voor het overleg op landelijk niveau. Helaas waren andere bonden nog niet zo ver. Het bespreken van dit onderwerp is daardoor 14 dagen opgeschoven en komt dan tijdens het landelijk overleg op tafel. Wordt vervolgd.

---