FloraHolland


Sint-Laurenscollege bezoekt FloraHolland Bleiswijk

BLEISWIJK (27 januari 2010) - 3 VWO van het Sint-Laurenscollege uit Berkel en Rodenrijs ging vrijdag 22 januari op bezoek bij FloraHolland Bleiswijk. Voor het bezoek aan FloraHolland moesten de scholieren al vroeg uit de veren. Tijdens het bezoek kregen de leerlingen uitleg over het distributieproces en het inkopen op de klok. Na afloop van het veilen konden zij zelf hun vaardigheden testen tijdens een heuse drukknopwedstrijd. Ook brachten zij een bezoek aan groothandelscentrum Terra Bleiswijk.

`Van zaad tot tomaat' en `Van plant tot klant'
Het bedrijfsbezoek maakt deel uit van de ketenprojecten `Van zaad tot tomaat' en `Van plant tot klant', die worden georganiseerd door het SOB (Samenwerkingsverband Onderwijs en Bedrijfsleven). De ketenprojecten zijn opgezet om docenten en leerlingen kennis te laten maken met de dynamische tuinbouwsector.
4 maart is FloraHolland te gast bij het Stanislascollege in Pijnacker voor een gastcollege over bloemenveiling FloraHolland Bleiswijk. Op 25 maart brengen de leerlingen van het Stanislascollege een bezoek aan de veiling.

Fotobijschrift: Leerlingen van 3 VWO van het Sint-Laurenscollege uit Berkel en Rodenrijs testen hun vaardigheden tijdens een oefenronde inkopen op de veilingklok van FloraHolland Bleiswijk.