Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 28-01-2010

Drie aanhoudingen voor beroving

TETERINGEN: De politie heeft de afgelopen dagen drie aanhoudingen verricht voor een straatroof die op 16 januari j.l. plaatsvond aan het Zuringveld.

De 52-jarige gedupeerde uit Teteringen stapte die dag rond 20.00 uur op zijn fiets nadat hij boodschappen had gedaan bij de supermarkt. Hij reed richting de Donkerstraat, toen hij op het Zuringveld plotseling een klap op het hoofd kreeg. Een jongeman eiste zijn geld. Toen hij het geld in handen had ging hij er vandoor. Het slachtoffer kwam er toen de jongen weg was, achter dat hij een diepe verwonding op zijn hoofd had. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen. De hoofdwond moest worden gehecht.
De politie hield aan de hand van getuigenverklaringen drie verdachten aan. Dinsdag en woensdag werden de verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. De twee 15-jarige - en 16-jarige verdachten uit Teteringen zijn verhoord. Een van hen is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en is voor in ieder geval 10 dagen in bewaring gesteld.

Man aangehouden na in inbraak

BREDA: De politie kreeg donderdag om 01.30 uur melding van inbraak in een schuur aan de Dammestraat. De toegesnelde agenten troffen een man aan in een brandgang achter de woningen. De man ging er vandoor, maar kon al snel worden aangehouden.
Hij bleek in meerdere tuinen te zijn geweest in de Dammestraat. In een schuurtje had hij uit een vriezer etenswaren ontvreemd. Ook stond er een fiets klaar om mee te nemen.
De 35-jarige Bredanaar bekende de etenswaren te hebben gestolen. Dit zou hij hebben gedaan omdat hij honger had. De fiets wilde hij gebruiken om naar huis te komen. De goederen zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor verhoor.

Man in verzekering na vermeende steekpartij

BREDA: De politie hield woensdagavond een 48-jarige man uit Etten-Leur aan voor zware mishandeling. De man zou een 48-jarige Bredanaar meerdere malen in zijn hand hebben gestoken als gevolg van een conflict tussen de twee, die bekenden van elkaar zijn. De mishandeling vond plaats in de David 't Kindtstraat tegen 20.30 uur. Het
slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij wilde bij navraag door de politie geen aangifte doen tegen de verdachte. De politie besloot meerdere getuigen te horen en de man ambtshalve aan te houden. Agenten hielden de man bij zijn woning in Etten-Leur. Hij ontkende de gedupeerde te hebben gestoken. De verdachte is in
verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Winkeldief aangehouden na diefstal met geprepareerde tas

BREDA: Personeel van een drogisterij aan de Heksenwaag alarmeerde woensdagmiddag de politie nadat ze twee winkeldieven betrapten. Een klant wees het winkelpersoneel op de diefstal. De twee mannen renden naar buiten en lieten hierbij een tas met maar liefst 23 potjes dagcrème vallen. De tas bleek te zijn geprepareerd.
Een beveiligingsmedewerker kon een van de mannen in de kraag vatten en bracht hem terug naar de winkel. Hier werd hij overgenomen door de politie. De 23-jarige man uit Litouwen werd overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde dat hij was overgehaald door een bekende van hem om samen de diefstal te plegen. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan een tweede winkeldiefstal. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bestuurder zonder rijbewijs betrokken bij verkeersongeval

BREDA: De politie kwam woensdag even voor 14.00 uur tijdens een surveillance langs de kruising tussen de Groenedijk en de
Brasschaatstraat. Hier bleek een aanrijding te zijn geweest tussen twee auto's. De bestuurder van een van de voertuigen bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook was het voertuig niet verzekerd. De 26-jarige automobilist uit Breda is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook de auto werd hier gestald en kan pas door de eigenaresse weer worden meegenomen als blijkt dat het voertuig verzekerd is. De verdachte verklaarde vanwege de kou in de auto van zijn vriendin te zijn gestapt. Hij wilde vanaf de Brasschaatstraat de Groenedijk op rijden en zag hierbij een van rechts naderend voertuig over het hoofd. Hij zou niet hebben geweten dat de auto onverzekerd was. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 28-01-2010 15:36 | © Regio Midden en West Brabant |