Senternovem

28-01-2010 | SenterNovem is nu Agentschap NL

SenterNovem, EVD en Octrooicentrum Nederland zijn gefuseerd en vormen sinds 15 januari een nieuw agentschap van het ministerie van Economische Zaken: Agentschap NL. Agentschap NL voert beleid uit voor diverse ministeries als het gaat om duurzaamheid en innovatie, nationaal en internationaal. Agentschap NL is voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden het aanspreekpunt voor informatie en advies, financiering, netwerken en wet- en regelgeving.

Agentschap NL zorgt ervoor dat overheidsbeleid snel, goed en effectief wordt gerealiseerd: door heldere aanspreekpunten, hoogwaardige dienstverlening, gedegen advies en ondersteuning. Een gezamenlijke focus, met één klantendesk, samenhangende programma's, beter op elkaar afgestemde financieringsproducten en heldere, korte procedures draagt hieraan bij.

Agentschap NL is georganiseerd in vijf thematische divisies:
* NL Energie en Klimaat - deze divisie houdt zich bezig met energie- en klimaatoplossingen van de toekomst;

* NL EVD Internationaal stimuleert internationaal ondernemen en samenwerken;

* NL Milieu en Leefomgeving - deze divisie stimuleert de realisatie van duurzame ambities door het verbinden van partijen en houdt zich verder onder met bezig met de toetsing van ambities aan milieuwetgeving;

* NL Octrooicentrum is de octrooiverlener voor Nederland, geeft voorlichting over het octrooisysteem en behartigt de belangen van Nederland in Europese en mondiale organisaties.
* NL Innovatie - In nauwe samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven houdt deze divisie zich bezig met innovatie.

Agentschap NL werkt intensief samen met Syntens, het landelijke innovatienetwerk voor ondernemers.
Wijzigingsdatum | 28-01-2010