Gemeente Haaksbergen


Aanpassingen recreatiebad De Wilder
28-01-2010 Aanpassingen recreatiebad De Wilder Vrijdagavond 29 januari na sluitingstijd wordt bij recreatiebad De Wilder gestart met het toepassen van diverse energiebesparende maatregelen en groot onderhoud. Het bad gaat twee weken op slot. In die tijd worden onder meer energiezuinige luchtbehandelingskasten geinstalleerd, de filters die het water zuiveren worden schoongemaakt en er komt een warmtepomp om warmte terug te winnen uit het spoelwater.

Het klimaat in het zwembad is op dit moment niet goed. Door het aanbrengen van twee nieuwe zuinige luchtbehandelingskasten wordt de luchtvochtigheid in het zwembad en de kleedruimten verbeterd. Verder wordt in de kelder een waterpomp aangebracht om warmte terug te winnen uit spoelwater en worden enkele pompen voor waterbehandeling onder handen genomen. Op de bassins laat men een automatische zwembadafdekking aanbrengen om de warmte van het water langer te bewaren.

Verder worden de filters van het bad die als taak hebben het zwembadwater te zuiverenschoon gemaakt evenals een vuilwaterberging. Het badwater wordt uit het zwembad gepompt (1400 m3 water), waarna in het bad tegelwerk hersteld wordt, beton reparaties uitgevoerd worden en onderwaterverlichting wordt vervangen. Ook wordt de traptoren van de glijbaan geschilderd.

De gemeente is eigenaar van het bad en opdrachtgever voor de aanpassingen. Op maandag 15 februari is het vernieuwde bad naar verwachting weer open voor publiek.