Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 28-01-2010

Dief aangehouden na achtervolging en zoekactie

TILBURG: Vanmorgen heeft de politie omstreeks 07.20 uur op de Lochtstraat na een zoekactie een 15-jarige Tilburger aangehouden ter zake diefstal. Hij had geld en een mobieltje gestolen uit de tas van een medewerkster van een supermarkt op het Station CS.

De arrestatie volgde na een melding van een supermarkt op het Station CS. Daar was een knul de winkel binnen gelopen die in het
personeelskeukentje uit de tas van een medewerker een telefoon en geld had gestolen. Hij werd betrapt toen hij uit deze ruimte kwam. Hij vertelde een medewerker dat hij naar het toilet moest en rekende vervolgens alleen een zakje chips af. Direct nadat hij de winkel verlaten had, werd de diefstal ontdekt. Een collega van de aangeefster rende achter de dief aan. Onder het lopen viel een mobiele telefoon uit de zak van de jongen. Dit bleek de telefoon van de medewerkster te zijn. De dief verdween in de richting van de Gasthuisring. Agenten hebben vervolgens de dief op basis van het signalement aan kunnen houden. Agenten zagen hem lopen op de parkeerplaats van de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat. Hij had twee briefjes van 20 euro op zak die uit de portemonnee van de medewerkster van de supermarkt afkomstig zijn.

Twee aanhoudingen voor drugs

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur op de
Frankenlaan tijdens een controle drie zakjes wiet van elk circa 15 gram in een auto aangetroffen. Op de achterbank lagen twee zakken, voor de bijrijder stond nog een zak. Het rijbewijs van de bestuurder, een 35-jarige Tilburger, bleek ongeldig te zijn verklaard. Hij werd net als de bijrijder, een 25-jarige Oisterwijker aangehouden. In de auto werden ook nog wat harddrugs aangetroffen.

Flatbewoner opgepakt voor mishandeling

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, even na 11.00 uur een 40-jarige tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 34-jarige
flatbewoner te hebben mishandeld. De man is op het bureau voor onderzoek ingesloten.

Het slachtoffer trof vanmorgen op weg naar de trappenhal van een flat aan de Alleenhouderstraat een 40-jarige medebewoner. Beide mannen kennen elkaar en hebben al eerder conflicten gehad. Tussen beiden ontstond een wederom een conflict waarbij het slachtoffer een klap kreeg. Hij zag op dat moment dat de verdachte een mes vast had. De 40-jarige haalde uit met het mes en verwondde daarmee het gezicht van de aangever. Het slachtoffer liep een kleine verwonding op aan zijn neus. De politie werd geïnformeerd die de verdachte in het gebouw op kon pakken.

Winkeldief heeft goederen van woninginbraken bij zich

TILBURG - De politie heeft gisteren, tegen 17.00 uur op het
Wagnerplein een 42-jarige Pool aangehouden voor winkeldiefstal. Surveillerende agenten reageerden op het Wagnerplein op gezwaai van een passant die meldde dat een vluchtende man zojuist winkeldiefstal had gepleegd. Het lukte de politie de man korte tijd later aan te houden. Uit het eerste onderzoek bleek dat hij goederen in zijn tas had, afkomstig uit drie winkels op het Wagnerplein. Deze goederen waren niet ter betaling aangeboden bij de kassa. Daarbij had hij onder andere een laptop bij zich die buit gemaakt was bij een woninginbraak in 2009. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Tilburgse op strooptocht

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 13.45 uur in een
warenhuis in de Heuvelstraat een 40-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker van het warenhuis zag dat ze een jas uit het rek nam en deze in haar tas stopte waarna ze de winkel verliet. Buiten de zaak sprak de medewerker haar aan en informeerde de politie. Tijdens de tassencontrole bleek dat ze goederen van in totaal 300 Euro bij zich had uit vijf verschillende zaken, allen gevestigd in de Heuvelstraat. Nadat ze afstand van de buit gedaan had kreeg ze een boete van 750 euro die ze betaalde.

Politie houdt vrouw aan voor flessentrekkerij

OISTERWIJK - De politie heeft gisterochtend in een horecagelegenheid aan de Heusdensebaan een 53-jarige vrouw uit Heeswijk Dinther
aangehouden voor flessentrekkerij. De vrouw die overnacht had in betreffende gelegenheid kon haar rekening niet betalen. Onderzoek wees uit dat ze al vaker overnacht had in hotels waarbij de rekening niet betaald kon worden.

Flessentrekkerij is een vorm van bedrog, waarbij iemand zich een dienst laat verlenen, wetende dat hij niet zal (kunnen) betalen. Andere klassieke voorbeelden zijn: het nemen van een taxi, het logeren in een hotel, het voltanken van een auto. In tegenstelling tot bij een gewone verkoop kan de verkoper de waar niet terughouden of terugnemen. Wie zijn rekeningen niet kan betalen is op zich niet strafbaar, men kan per vergissing te weinig geld bij zich hebben of de kaart kan het laten afweten, alleen de opzettelijke flessentrekker is strafbaar.

Leerling steelt laptops uit klaslokaal

TILBURG - De politie heeft gisterochtend in een school aan de
Noorshoekring een 15-jarige Tilburgse leerling aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van twee laptops uit een klaslokaal. Op het bureau bekende hij.

Medewerkers van de school ontdekten gisterochtend dat uit een lokaal twee laptops verdwenen waren. Een intern onderzoek wees in de richting van de jongen. Tijdens de kluisjescontrole wat daarop volgde troffen de medewerkers de laptops aan. De politie werd geïnformeerd die hem meenam naar het bureau. Zijn moeder werd in kennis gesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-01-2010 16:28 | © Regio Midden en West Brabant |