Winnaars tweede regionale beroepenwedstrijd bekend

28/01/2010 17:14

ECABO

De winnaars van de tweede regionale voorronde om een plek in de finale van het landelijke beroepenevenement Skills Masters zijn bekend. De beste ICT-ers zijn Jason Hoendervanger voor Open Source van ROC Zeeland in Vlissingen en Arnoud Koster voor Cisco van ROC Westerschelde in Terneuzen. Melissa van der Bol van ROC Zadkine in Rotterdam is de beste Directiesecretaresse/ Managementassistent. De regionale beroepenwedstrijd vond plaats bij ROC Zeeland in Vlissingen.

ECABO, kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, organiseert regionale beroepenwedstrijden op verschillende mbo scholen in Nederland voor leerlingen in het derde of vierde jaar van de opleiding als ICT- of Netwerkbeheerder of Directiesecretaresse.

Het beste team uit elke regio - een Cisco specialist, een Microsoft specialist, een Open Source specialist en een Directiesecretaresse/ Managementassistent - doet van 4 tot 6 maart 2010 mee aan Skills Masters in Rotterdam. In totaal doen er vijf teams mee.

Skills Masters

Skills Masters is een toernooi voor mbo-studenten: aan de hand van realistische praktijkopdrachten moeten de studenten laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen.

EuroSkills

Het beste team vertegenwoordigd Nederland bij EuroSkills in Lissabon. Dit is een Europees beroepenevenement dat jongeren op een aansprekende manier hun toekomstige beroep en opleiding laat beleven. Het is belangrijk dat vakmensen uit verschillende landen overal aan de slag kunnen. Goed beroepsonderwijs en vakmanschap zijn daarbij onontbeerlijk. Aan het einde van EuroSkills weten we wie het beste landenteam van Europa heeft. Deze wedstrijd is van 23 tot en met 26 november 2010.

Over ECABO

ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. Meer informatie vindt u op www.ecabo.nl/skills

Sponsoren

De wedstrijden voor beste Directiesecretaresse/Managementassistent en beste ICT'er wordt mede mogelijk gemaakt door: CA-ICT, Stichting Praktijkleren, Loket MBO ICT, Novell, Secretary Plus, NASC - Het Netherlands Academy Support Centre en Isential.





http://www.ecabo.nl/skills