Politie Groningen

Uitval ICT leidt tot vertraging in bedrijfsvoering

Gezamenlijk persbericht Ondernemingsraden Noord- en Oost Nederland

Diverse plaatsen, 28-01-2010 o Naar aanleiding van ICT-problemen hebben de acht Ondernemingsraden van de regiopolitiekorpsen in Noord- en Oost Nederland gezamenlijk overleg gevoerd. Het ICT-probleem leidt tot vertraging en heeft als gevolg dat niet alle systemen direct en onbeperkt beschikbaar zijn. De Raden constateren dat door de ICT uitval de politie intern problemen heeft om haar bedrijfsvoering rond te krijgen.

De vertraging en achterstand hebben voornamelijk betrekking op de verwerking van diverse administratieve processen. De Raden constateren dat er sprake is van een ernstig ICT probleem. Op dit moment is niet geheel duidelijk wat de oorzaak en/of het probleem is en of het op korte termijn te verhelpen is. Van politiemedewerkers wordt verwacht dat zij beperkt gebruik maken van het systeem en de juiste prioriteiten stellen in hun werk.

Ondanks het feit dat bij het opnemen van aangiften de wacht- en verwerkingstijden kunnen oplopen, stellen de Raden vast dat op dit moment dat de service naar de burger gewaarborgd is. Dit laatste is vooral te danken aan de inzet en discipline van alle
politiemedewerkers.

De Raden gaan er verder van uit dat de Korpsleidingen en de VtsPN onder verantwoordelijkheid van het Korpsbeheerdersberaad alles in het werk zullen stellen om de ontstane problemen adequaat zo spoedig mogelijk op te lossen.