Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachten aan voor poging inbraak in woning

Eindhoven, 28-01-2010 o De politie heeft vijf minderjarige jongens aangehouden op verdenking van een poging tot inbreken in een woning aan de Schutterslaan, gepleegd op afgelopen dinsdag omstreeks 18.45 uur.

Een 15-jarige uit Deurne en een 16-jarige uit Eindhoven werden op heterdaad aangehouden. De 16-jarige pleegde bij zijn aanhouding in de Kometenlaan verzet. Woensdagavond werd buiten heterdaad in zijn woning in Woensel Noord een 17-jarige aangehouden. De twee andere verdachten
- beide Eindhovenaren van 15 en 16 jaar, werden donderdagmorgen op het politiebureau aan de Mathildelaan aangehouden. Een politieagent fietste in zijn vrije tijd over de Schutterslaan en zag dat er iets aan de hand was bij de bewuste woning. Hij zag een paar jongens uit een tuin van de woning rennen. Vervolgens renden ze hard weg. Door zijn collega's in te schakelen konden er kort na elkaar twee worden aangehouden. De poort naar de achtertuin van de woning was opengebroken. Ook was een deur van de woning beschadigd. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.