Belgische Federale Overheid


* Erasmus voor jonge ondernemers

Erasmus voor jonge ondernemers

Datum: 28 januari 2010

Erasmus voor jonge ondernemers is een uitwisselingsprogramma van de Europese Commissie. Dankzij dit programma kunnen jonge ondernemers hun verworven kennis verder ontwikkelen door te werken voor ervaren ondernemers in een ander land van de Europese Unie.

Het uitwisselingsprogramma biedt ervaren ondernemers de kans om nieuwe zakenrelaties te ontdekken en meer te weten te komen over de mogelijkheden in een ander EU-land.

In België werd een consortium opgericht met het Agentschap Ondernemen voor Vlaanderen, het Brussels Agentschap voor de Onderneming voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de 'Agence wallonne à l'Exportation et aux Investissements étrangers' (AWEX, Waals agentschap voor export en buitenlandse investeringen) voor Wallonië. Eén van hun taken is beginnende ondernemers helpen bij de keuze van een ervaren onderneming.

In 2009 werd er met succes een pilootfase in Europa opgestart. In totaal stelden 1 243 ervaren ondernemers zich kandidaat.

Voor meer informatie over Erasmus voor jonge ondernemers of om u voor het uitwisselingsprogramma te inschrijven, raadpleeg de website www.erasmus-entrepreneurs.eu