Belgische Federale Overheid


* Veiligheid van de Staat publiceert voor eerst jaarverslag

Veiligheid van de Staat publiceert voor eerst jaarverslag

Datum: 28 januari 2010

Voor het eerst legt de Veiligheid van de Staat (VS) een jaarverslag voor, het 'Jaarverslag 2008'. Dit jaarrapport wilt u correct informeren over de werking van de VS en licht daarom een tip van de sluiter over haar activiteiten op.

De Veiligheid van de Staat is een Bestuur dat afhangt van de Federale Overheidsdienst Justitie. De VS is de enige burgerlijke inlichtingendienst in België.

Het werk van de dienst speelt zich meestal in de schaduw af en geeft daardoor aanleiding tot allerhande gissingen over de activiteiten van de dienst. Precies die onjuiste beeldvorming wil het 'Jaarverslag 2008' helpen bijstellen.

2008 vormde een mijlpaal in de geschiedenis van de Veiligheid van de Staat. Een Strategisch Plan 2008-2012 schetst op duidelijke wijze de toekomstvisie van de dienst.
2008 was ook het jaar waarin de Veiligheid van Staat meer dan ooit in de belangstelling van de pers en het brede publiek stond. De eindejaarsdreiging, de zaak 'Belliraj' of nog het wetsontwerp betreffende de bijzondere opsporingsmethodes, kregen brede maatschappelijke aandacht.

Lees het Jaarverslag 2008 op de website van de Veiligheid van de Staat.(PDF, 76 p. - 2,58 MB)