Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn wil duurzaamheidsleningen verstrekken

De gemeente Hoorn heeft tijdens de begrotingsbehandeling drie miljoen euro van de NUON-gelden vrijgemaakt voor een duurzaamheidsfonds. Met dit fonds wil de gemeente onder andere investeren in een duurzaamheidslening voor inwoners, met als doel om hen te stimuleren om energiebesparende maatregelen in en om huis door te voeren. Dit als onderdeel van de Puur Hoorn Klimaatvisie. Het college van B en W stelt voor om gedurende vier jaren 250.000 euro in te zetten om woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen en duurzame energietechnieken in hun huis door te voeren. Het principe van de duurzaamheidslening is dat de lening na een bepaalde periode weer terugvloeit in het duurzaamheidsfonds.

Wethouder Jan de Boer is enthousiast over de plannen. Een belangrijke ambitie van de gemeente Hoorn is om de noodzaak van energiebesparing en duurzaamheid over te brengen op onze inwoners. De duurzaamheidslening kan dat extra zetje in de rug zijn voor onze inwoners. Daarnaast hopen wij dat de de investering leidt tot positieve economische spin-off.

Het voorstel staat op 9 februari 2010 op de agenda van de algemene raadscommissie en op dinsdag 16 februari 2009 op de agenda van de gemeenteraad.
Laatste wijziging van deze pagina: 28 januari 2010