Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2010Z01677

Vragen van de leden Atsma en Van Vroonhoven-Kok (beiden CDA) aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Justitie over de factuur die de Stichting Bloemencorso Valkenswaard heeft gekregen voor de rechten over de muziek die gedraaid wordt op de radio's die aanstaan gedurende de bouwperiode van de corsowagens. (Ingezonden 28 januari 2010)


1
Bent u op de hoogte van het feit dat de Stichting Bloemencorso Valkenswaard een factuur heeft gekregen van SENA 1), betreffende de rechten over de muziek die gedraaid wordt op de radio's die aanstaan gedurende de bouwperiode van de corsowagens?


2
Wat vindt u van het feit dat naar de Stichting Bloemencorso Valkenswaard, een vrijwilligersorganisatie zonder winstbejag, een factuur wordt gestuurd? Deelt u de mening dat het vreemd is dat de Stichting Bloemencorso Valkenswaard deze factuur door SENA toegestuurd krijgt?


3
Deelt u de mening dat het niet wenselijk is dat er veel geld van vrijwilligersorganisaties naar SENA gaat, terwijl deze organisaties geen winst maken?


4
Waarom moet een vrijwilligersorganisatie, die tijdens werkzaamheden de radio aan heeft staan, muziekrechten betalen?


5
Krijgen andere vrijwilligersorganisaties ook een soortgelijke factuur toegestuurd?


6
Zijn er klachten over dit soort facturen bij het klachtenloket ingediend? Op welke manier zijn de klachten afgehandeld?


7
Worden problemen die bij het klachtenloket worden aangekaart naar tevredenheid opgelost?


1) SENA: Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten