Ingezonden persbericht

Eindhoven Airport, G4S en Viggo stroomlijnen passagiersproces

Op iedere luchthaven is het security proces een essentiële schakel in de passagiersafhandeling. De security bevindt zich tussen inchecken en het boardingproces. Deze taken worden door verschillende organisaties uitgevoerd op Eindhoven Airport. G4S werd gevraagd de dienstverlening kritisch te analyseren. Dat daar iets naar tevredenheid uit is gekomen blijkt, want op 18 januari 2010 zijn de afspraken met betrekking tot de nieuwe werkwijze tussen G4S en Eindhoven Airport ondertekend.

Na een eerste oriëntatie tussen de luchthaven, afhandelaar Viggo en G4S is een innovatieworkshop georganiseerd waarin de mogelijkheden zijn bekeken om de totale beveiligingsuitgaven te reduceren zonder op kwaliteit in te boeten. Deze uitgaven hangen sterk af van het aanbod van passagiers en de bemensing van vaste locaties.

Het aanbod van passagiers wordt bepaald door het aantal vertrekkende vluchten, de bezetting per vlucht en het passagiersgedrag. Eerste stap was de introductie van een dynamisch planningsmodel waarmee de inzet van medewerkers nauwkeuriger afgestemd kon worden op de behoefte. De samenwerking tussen Viggo en G4S leidde tot een uitwisselbaarheid van functies in het gehele proces. Hierdoor ontstaat extra capaciteit en door efficiëntere inzet wordt het totaal aantal ingezette uren verminderd. Tot slot is een aantal technische maatregelen voorgesteld waardoor een verdere reductie in kosten wordt gerealiseerd.

Deze samenwerking leidde tot een significante besparing. Onder verantwoording van Eindhoven Airport geven Viggo en G4S invulling aan het gehele passagiersproces. Op 18 januari 2010 zijn de afspraken met betrekking tot de nieuwe werkwijze vastgesteld, inclusief prestatie-indicatoren die het voor Eindhoven Airport mogelijk maken de kwaliteit van de dienstverlening te monitoren.

Einde persbericht

G4S is specialist op het gebied van beveiliging en veiligheid en biedt een uitgebreid producten- en dienstenpakket voor de meest uiteenlopende toepassingen.
Van advies tot en met uitvoering. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen. G4S is wereldmarktleider met 585.000 medewerkers en activiteiten in ruim 110 landen. In Nederland is G4S marktleider met 8500 medewerkers.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht