Ingezonden persbericht

Swissôtel Hotels & Resorts luiden 30ste verjaardag in

Zürich, januari 2010 - Swissôtel Hotels & Resorts heeft dit jaar reden genoeg voor een feestje: in 2010 viert de Zwitserse hotelketen namelijk haar 30ste verjaardag. Het bedrijf, dat in 1980 met slechts een handjevol hotels startte, is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde, internationaal vooraanstaande hotelgroep, met luxe hotels in 17 landen verspreid over 5 continenten. In Nederland wordt de keten vertegenwoordigd door Swissôtel Amsterdam.

De veelbewogen geschiedenis van het bedrijf begon met haar oprichting, jaren geleden alweer, door Swissair and Nestlé. Het bedrijf breidde haar oorspronkelijke hotel portfolio uit door de aankoop van Hotel Le Président in Genève en door managementcontracten af te sluiten voor Hotel Drake in New York, Bellevue Palace in Bern en Hotel International in Zürich. In 1990 werd de hotelgroep een volwaardige dochteronderneming van SairRelations/Sair Group en verhuisde het hoofdkantoor in 1996 van Zürich naar New York. Nadat Swissair nagenoeg aan de grond geraakt was werd Swissôtel Hotels & Resorts in 2001 verkocht aan Raffles Holdings Limited in Singapore. In 2005 werd Raffles International, dat op dat moment eigenaar was van de merken Swissôtel en Raffles, verkocht aan de in Los Angeles gevestigde firma Colony Capital LLC, een wereldwijd particulier beleggingsbedrijf, gespecialiseerd in het beheren van onroerend goed en bedrijven.

In 2006 vergaarde Colony Capital samen met Kingdom Hotels International de Canadese hotelgroep Fairmont en was de nieuwe hotelketen Fairmont Raffles Hotels International (FRHI), met het hoofdkwartier in Toronto, Canada, een feit. De groep bestaat nu uit bijna 100 hotels in 25 landen, opererend onder drie sterke merknamen: Fairmont, Raffles and Swissôtel Hotels & Resorts.

Varend onder de vlag van Fairmont Raffles Hotels International verhuisde het hoofdkantoor van Swissôtel Hotels en Resorts weer terug naar Zürich, waar het sinds 2003 onder leiding staat van de in Duitsland geboren Meinhard Huck, president van de hotelgroep. Ook na een rijke en gevarieerde geschiedenis van inmiddels 30 jaar blijft Swissôtel Hotels & Resorts nog altijd voorzien in de immer groeiende behoeftes van zowel zakenreiziger als toerist. De luxe hotels staan bekend om hun moderne design, gecombineerd met karakteristieke Zwitserse accenten en een buitengewoon hoog niveau van Zwitserse gastvrijheid. De naam Swissôtel staat voor competente, persoonlijke service met een glimlach. De hotels zijn gevestigd in belangrijke plaatsen en hoofdsteden wereldwijd, veelal in de binnenstad, op steenworp afstand van winkelgebieden en zakencentra en lokale bezienswaardigheden. Menige vestiging van Swissôtel heeft een internationale prijs gewonnen.

"Toentertijd in 1980 stond de naam Swissôtel voor een paar op zichzelf staande hotels, elk met zijn eigen identiteit. Tegenwoordig echter spreken we van een vooraanstaande internationale hotelketen, waarvan naam en merk inmiddels symbool staan voor superieure kwaliteit in de hotelbranche.", aldus Meinhard Huck, President van Swissôtel Hotels & Resorts. "We zijn blij dat we in 2010 de kans hebben om samen met onze gasten de verjaardag van ons bedrijf officieel te vieren."

www.swissotel.com



Ingezonden persbericht