Gemeente Wijdemeren


Nieuwe burgemeester

Nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Wijdemeren draagt de heer drs. M.E. Smit (46) voor als nieuwe burgemeester van Wijdemeren.

De vertrou Martijn Smit wenscommissie uit de gemeenteraad heeft in december 2009 gesprekken gevoerd met zeven kandidaten en op 18 januari 2010 een vervolggesprek met twee kandidaten. In een besloten raadsvergadering op 28 januari 2010 heeft de vertrouwenscommissie verslag gedaan van haar werkzaamheden en heeft de gemeenteraad unaniem besloten om de heer drs. M.E. Smit voor te dragen als de nieuwe burgemeester van Wijdemeren.

Beëdiging
De aanbeveling van de gemeenteraad gaat via de Commissaris van de Koningin naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister doet vervolgens een voordracht tot benoeming aan Hare Majesteit de Koningin. Door de ondertekening van het Koninklijk Besluit wordt de benoeming een feit, waarna de beëdiging plaatsvindt. De verwachting is dat de heer Smit rond 15 maart 2010 in een extra raadsvergadering geïnstalleerd zal worden als nieuwe burgemeester van Wijdemeren.

Gemeente Zeevang
De heer Smit is op dit moment burgemeester van de gemeente Zeevang in Noord- Holland en was voor die tijd o.m. wethouder in de gemeente Edam-Volendam. De heer Smit is 46 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen.

(28-01-2010)