Ingezonden persbericht

Nachtelijke afsluiting A4 tussen Burgerveen en Zoeterwoude Rijndijk
In de richting van Den Haag

Rijkswaterstaat voert asfaltreparaties uit op de A4 tussen knooppunt Burgerveen (Nieuw Vennep) en Zoeterwoude Rijndijk (N11) richting Den Haag. De reparatie is nodig om schade aan het asfalt, mede ontstaan door vorstschade, te herstellen. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Zoeterwoude (N11) afgesloten in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 januari tussen 01.00 uur en 07.00 uur. Eén rijstrook is reeds afgesloten vanaf zaterdag 30 januari 23.30 uur.

Omleidingen

Doorgaand verkeer in de richting van Den Haag/Rotterdam volgt vanaf knooppunt Burgerveen de A44 en vervolgens de N44.

Lokaal verkeer wordt ter plekke omgeleid. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Maatregelen vorstschade
Rijkswaterstaat houdt tijdens de vorstperiode de kwaliteit van het wegdek extra scherp in de gaten. Dit gebeurt onder andere door de weginspecteurs die dagelijks over de snelweg rijden. Bij het signaleren van onregelmatigheden worden direct maatregelen genomen. Voor de veiligheid van de weggebruikers worden dan waarschuwingsborden geplaatst en snelheidsbeperkingen ingesteld en waar nodig een rijstrook afgekruist. Zodra de verkeerssituatie het toelaat wordt het wegdek gerepareerd. Rijkswaterstaat probeert de hinder voor de weggebruiker tot een minimum te beperken. Weggebruikers worden via de media, de landelijke informatielijn 0800-8002, internet en borden boven en langs de weg op de hoogte gehouden van de hinder die ontstaat door reparaties van de schade.

Het asfalt op de rijkswegen ondervindt elk jaar zogeheten winterschade. Door de vorst raken er meer steentjes los van het wegdek dan normaal. In het algemeen zijn deklagen met een open structuur, zoals het geluidsreducerende ZOAB, iets gevoeliger voor vorstschade dan dichte deklagen. ZOAB heeft kleine gaatjes die het geluid van banden dempen en regenwater opnemen. Hierdoor heb je beter zicht bij slecht weer en hebben omwonenden minder geluidshinder. Vanwege deze voordelen is 90% van de snelwegen voorzien van dit type asfalt.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitgesteld worden.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl.