Ingezonden persbericht

D66 Den Haag: Van de PVV wordt de stad stil

'Alleen het geronk van motoren zal nog te horen zijn in een verder doodse stad'

Vandaag presenteerde de Partij van de Vrijheid haar verkiezingspamflet voor Den Haag.

Behalve de gebruikelijke hard rechtse retoriek gericht tegen de islam, valt op dat de PVV de subsidies voor kunst en cultuur drastisch wil verlagen. Marjolein de Jong, lijsttrekker van D66 Den Haag, in reactie daarop: 'Ik heb het idee dat ze meer willen bezuinigen op cultuur dan we überhaupt begroten. Dus dat betekent musea dicht, bibliotheken dicht, theaters dicht. En dan wordt het een doodse, stille stad, waar alleen nog het geronk van automotoren te horen zal zijn.'

De PVV wil namelijk dat alle parkeervergunningen gratis worden en dat de parkeertarieven worden gehalveerd. 'Verkeerschaos en lange files', concludeert de sociaal-liberale voorvrouw. Net als de meeste overige punten in het pamflet, wordt het hoe en waarom van dit plan niet beargumenteerd. D66 is benieuwd naar de motieven van de PVV voor dit rigoureuze voorstel.

De Jong is wel verheugd dat er nu eindelijk een programma is, waarover het debat kan worden aangegaan. Dat debat zal als het aan D66 ligt in ieder geval ook over de naderende bezuinigingen gaan, aangezien enige financiële onderbouwing van het programma de PVV ontbreekt.



Ingezonden persbericht