Rijksmuseum van Oudheden

PERSBERICHT

8 januari 2010

Keramiek-workshops bij tentoonstelling 'Terracotta' in Rijksmuseum van Oudheden

Op donderdag 28 januari en vrijdag 19 februari organiseert het Rijksmuseum van Oudheden twee keramiek-workshops in het kader van de tentoonstelling 'Terracotta'. De workshops beginnen met een kopje koffie en een rondleiding. Geïnspireerd door de eeuwenoude beeldjes van goden, mensen en dieren uit de tentoonstelling maken cursisten vervolgens een eigen beeld van klei onder leiding van kunstenaar Fleur van den Berg.

Na afloop van de workshop is er nog gelegenheid om het museum en de tentoonstelling te bezoeken. De gemaakte kunstwerken worden in het museum gedroogd en gebakken en kunnen na vier weken opgehaald worden. De workshops bieden plaats aan maximaal twintig deelnemers en duren ongeveer drie uur. Deelname kost 35 euro.

Door de eeuwen heen hebben mensen aarde gebruikt om vormen te maken. Ze bouwden er niet alleen huizen mee, maar maakten ook potten en vazen van gebakken klei. Bovendien gebruikten ze terracotta om er alles in uit te drukken wat hen bewoog: dierfiguren en kinderspeelgoed, of goden en mensen. De fraaiste voorbeelden van deze kunst- en gebruiksvoorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden zijn nog tot en met 13 juni te zien in de tentoonstelling 'Terracotta'.

Keramiekworkshop
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden
Datum: Donderdag 28 januari en vrijdag 19 februari 2010 Tijden: 13.00 - 16.00 uur
Reserveren: 071 - 5163 163 of www.rmo.nl
Prijs: 35 euro, incl. entree museum, rondleiding en kop koffie/thee (Museumkaarthouders 30 euro). Betalen op de dag zelf, aan de kassabalie van het museum.



Rijksmuseum van Oudheden