Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 13 januari 2010

Herfst in Winter in Amsterdam
Start Argentijns kunstproject op Museumplein

Vandaag start op het Museumplein in Amsterdam de bouw van het kunstwerk Otoño Inverso - Herfst in Winter. De Argentijnse kunstenaar Alejandro Propato creëert in de komende twee weken een lichtinstallatie die herfstkleuren terug laat keren in dit winterseizoen. Om het herfstlandschap te scheppen, werkt Propato met honderden kleurlijnen die door de takken van de bomen heen gespannen worden.

Alejandro Propato studeerde in 1994 af als architect aan de Universiteit van Buenos Aires. Propato werkte als architect en kunstenaar aan diverse gebouwen en kunstwerken in Buenos Aires. Met zijn kunstwerken wil Propato een onverwacht landschap in de stedelijke ruimte creëren. Een ruimte die over het algemeen verzadigd is door publiciteits- en commerciële boodschappen.

Herfst in Winter wordt 28 januari officieel geopend en is tot en met 8 maart te zien op het Museumplein (hoek Concertgebouw en Amerikaanse Ambassade).

www.otonioinverso.com.ar

Otoño Inverso - Herfst in Winter wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie en steun van Stadsdeel Oud-Zuid Gemeente Amsterdam, I Amsterdam, Plan V, Bouwbordenfabriek en Mansveld Expotech.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht