IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 28 januari 2010
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


* Hoofdgast: Bert Keizer
Voor zijn laatste boek Onverklaarbaar bewoond volgde arts/filosoof Bert Keizer een aantal hersenchirurgen en hun patiënten. Hij gaat op zoek naar een dieper inzicht tussen onze hersenen en onszelf. "Een beschadigd brein, betekent ook een beschadigde ziel".


* Theu Boermans artistiek leider van De Theatercompagnie brengt Fräulein Else. Else komt in het Wenen van rond de vorige eeuwwisseling, voor de keuze te staan óf haar vader te redden door haar lichaam te verkopen of haar familie in de steek te laten.


* In het Uitvaart Museum Tot Zover staat ons funerair erfgoed centraal. Niet alleen dodenmaskers, kisten of urnen, maar ook moderne kunst. Bijv. 'Trace Elements' van de Japanse fotograaf Seiichi Furuya. Hij maakte, tot aan haar zelfmoord, portretten van zijn schizofrene vrouw .


* De kwestie: Aan het einde van ons Latijn?
Veel gymnasiasten halen een onvoldoende voor Grieks en Latijn, de vakken waarmee de opleiding zich onderscheidt. Men stelt daarom voor de verplichte proefvertaling af te schaffen. Een discussie over het bestaansrecht van het huidige gymnasium met Aviva Boissevain, voorzitter van de Vereniging Vrienden van het Gymnasium en journalist en classicus Arjen van Veelen.


*Live Muziek: Anne Roos Rosa de Carvalho

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl




IKON