Dienstenbond CNV

Nieuws

27 januari 2010

Getronics past eenzijdig de autoregeling aan

Van leden kregen wij de klacht binnen dat Getronics eenzijdig de regeling voor leaseauto's heeft aangepast. Veel medewerkers worden hierdoor in hun inkomen geraakt.

Getronics is steeds verder aan het bezuinigen. Daar is op zich niets mis mee. Dat ze de leaseregeling aanpassen, waardoor je langer met de leaseauto moet doen, is ook nog mee te leven. Maar dat het privé gebruik wordt afgeschaft, heeft natuurlijk stevige gevolgen voor het inkomen van de medewerker. Getronics heeft met de COR overlegd hierover en de COR heeft een negatief advies gegeven. De werkgever heeft die echter naast zich neer gelegd.
Voor ons is dat natuurlijk niet acceptabel, dat er zomaar voor honderden medewerkers de arbeidsvoorwaarden worden aangepast. Ook al betreft het een bedrijfsregeling, die niet door CNV Dienstenbond is afgesloten. Wij zijn ons aan het beraden wat wij kunnen doen. Daarom willen we graag van u weten of u wordt getroffen door deze maatregel. U kunt uw reactie sturen naar :
n.passchier@remove-this.cnvdibo.nl
Wilt u bij uw reactie ook aangeven hoe het privé-gebruik van de auto voor u is geregeld, zoals arbeidscontract, leaseregeling, sociaal protocol bij overgang etc etc.