Unit 4 Agresso



---

Persbericht

Unit 4 Agresso gaat verder als UNIT4
~ Naamswijzing geeft duidelijker beeld van activiteiten van één van grootste softwareleveranciers ter wereld ~

Sliedrecht, 28 januari 2010 - Unit 4 Agresso verandert zijn naam in UNIT4. De leverancier van bedrijfssoftware is door organische groei en overnames actief onder verschillende bedrijfsnamen en merken in diverse markten en landen. De uniforme, nieuwe merknaam bundelt vanaf nu de successen van deze verschillende oplossingen. De naamsverandering gaat officieel in op 1 februari aanstaande en heeft geen inhoudelijke invloed op de producten, diensten en bestaande contracten.

UNIT4 is wereldwijd de zesde ERP-leverancier in Europa (bron: IDC, 2009) en de op één na grootste ontwikkelaar van ERP-software in Europa (bron: Truffle 100, 2009). Het bedrijf heeft activiteiten in dertien Europese landen en zes daarbuiten. Het bedrijf geniet al wel internationale bekendheid, maar er is nog niet altijd voldoende herkenning van de uniforme waarde die de producten en diensten creëren. Daarom is gekozen voor UNIT4 als overkoepelende organisatienaam. De centrale boodschap en de belofte naar de markt zijn samengekomen in de slogan ,,Embracing Change.

Veranderingen
Embracing Change staat voor de visie van UNIT4 op veranderingen binnen dynamische organisaties. UNIT4 wil een wereldwijde standaard zetten voor bedrijfssoftware die organisaties in de commerciële en publieke sector helpt om eenvoudig, snel en tegen beperkte kosten op zowel interne als externe veranderingen te kunnen inspelen. Met dit gedachtegoed verbindt het softwarebedrijf de afzonderlijke productnamen aan het merk UNIT4 en de centrale boodschap.

"Wij geloven dat de rebranding ons in staat stelt onze organisatie stevig te positioneren met een heldere boodschap en een gemeenschappelijk doel", licht Chris Ouwinga, CEO van UNIT4, de naamsverandering toe. "UNIT4 is samengesteld uit vele activiteiten met duidelijke oplossingen voor diverse markten, onze visie is voor al onze klanten hetzelfde. We streven ernaar wereldwijd de norm te stellen voor business software, waarmee dynamische organisaties eenvoudig, snel en kosteneffectief kunnen inspelen op veranderingen. Vooral in onzekere economische omstandigheden biedt dit een belangrijk concurrentievoordeel. Met continue investeringen in onze belangrijke producten, een centrale merknaam en een krachtige en uniforme visie zullen we nog beter onze stempel op de markt kunnen drukken en nog meer succes behalen."

Marktbenadering
De uniforme organisatienaam stelt UNIT4 in staat zich krachtig naar buiten toe te positioneren: zowel in naam als activiteiten. De marktbenadering - de focus vanuit business units naar specifieke nichemarkten en de product/marktcombinaties - blijft behouden. Deze benadering is de kracht van het bedrijf en heeft voor een groot deel de stabiele groei van de organisatie bewerkstelligd. In de Benelux levert UNIT4 specifieke software voor de volgende sectoren:
Accountancy
Banken en financiële dienstverlening
Gezondheidszorg
Groothandel en distributie
Midden- en kleinbedrijf (mkb)
Onderwijs
Publieke sector
Zakelijke dienstverlening




Daarnaast levert UNIT4 oplossingen voor personeelsinformatie en salarisverwerking, business intelligence en diensten op het gebied van continuïteit en cloud computing.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over UNIT4
UNIT4 is een wereldwijde leverancier van bedrijfssoftware die eenvoudig is aan te passen, om dynamische organisaties te helpen profiteren van de mogelijkheden die veranderingen met zich meebrengen. UNIT4 staat voor een wereldwijde standaard voor bedrijfssoftware waarmee organisaties veranderingen eenvoudig, snel en effectief kunnen doorvoeren. Met kantoren in dertien Europese landen en zes landen daarbuiten en verkoopactiviteiten in verschillende andere landen, werd in 2008 een omzet gerealiseerd van 393,6 miljoen euro. Het bedrijft telt ongeveer 3.450 werknemers en het hoofdkantoor ligt in Sliedrecht.

UNIT4 biedt een breed portfolio van oplossingen voor verschillende markten, doelstellingen, technologieën en type organisaties, waaronder de financiële managementsoftware CODA en de flexibele ERP-oplossing Agresso Business World. Voor dienstverlenende organisaties is Agresso Business World breed erkend als bedrijfssoftwareoplossing met de laagste Total Cost of Change. Door zijn VITA- architectuur kunnen ook na de implementatie eenvoudig, snel en effectief veranderingen worden doorgevoerd, waardoor dynamische organisaties jaarlijks enorme kosten besparen aan externe IT-dienstverlening.

De CODA best-of-class financieel management, analyse- en business process- managementsoftware wordt gebruikt door (middel)grote organisaties over de hele wereld. Door de unieke LINKTM-architectuur kunnen financiële managers hun toepassing aanpassen aan veranderende behoeften, door andere bedrijfssystemen te koppelen of te veranderen en eenvoudig te integreren in CODA.

In de Benelux levert UNIT4 specifieke software voor verschillende sectoren, waaronder accountancy, gezondheidszorg, groothandel en distributie, mkb, onderwijs, publieke sector en zakelijke en financiële dienstverlening. Daarnaast levert UNIT4 oplossingen voor personeelsinformatie en salarisverwerking, business intelligence en diensten op het gebied van continuïteit en cloud computing.