Gemeente Bunnik


Gemeentehuis krijgt nieuw (intern) jasje

Net zoals u thuis rekening houdt met het feit dat uw vloerbedekking en behang na verloop van tijd vervangen moet worden, geldt dat ook voor het 'huis van de gemeente.' De huidige vloerbedekking ligt er ruim 12 ½ jaar in en is aan vervanging toe. De gemeenteraad heeft hiervoor onlangs budget beschikbaar gesteld. Met dit budget is overigens al rekening gehouden in de begroting, omdat van dit project al bekend was dat het in 2010 zou worden uitgevoerd.

Wat gaat er precies gebeuren?
Zoals gezegd wordt de vloerbedekking in het hele gemeentehuis vervangen. Dus op alle verdiepingen en inclusief de raadzaal. Net als nu het geval is, komt er verschillende vloerbedekking voor de kantoorruimtes, de publieke ruimtes en de raadzaal. Bij de voor- en achteringang komen nieuwe schoonloopmatten. Verder worden de muren voorzien van een nieuwe laag witte verf.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?
Alles in één keer gaat natuurlijk niet. De werkzaamheden worden daarom in vijf fases uitgevoerd, waarbij elke fase staat voor één week werk. De start van de werkzaamheden was afgelopen vrijdag; alle werkzaamheden zijn naar verwachting op vrijdag 12 maart afgerond.

Heb ik als klant van de gemeente last van de werkzaamheden? Als het goed is, ondervindt u weinig tot geen last van de werkzaamheden. Om de medewerkers gewoon te kunnen laten werken in de periode dat 'hun' verdieping onder handen wordt genomen, worden in enkele vergaderkamers én in de hal van het gemeentehuis tijdelijke werkplekken ingericht. Als u net in die periode een bezoek brengt aan het gemeentehuis, kan het zijn dat het in de hal dan iets rumoeriger is dan u gewend bent.

Duurzame werkzaamheden!
Wat nog even goed is om u te laten weten, is dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd met in het achterhoofd dat dit 'zo duurzaam mogelijk' moet.
Concreet: het bedrijf dat de interne verhuizing verzorgt, UTS Nederland, mag zich sinds oktober 2008 CO2 -neutraal noemen. En de nieuwe vloerbedekking die is uitgezocht, wordt volgens het 'cradle to cradle' principe geleverd: het materiaal is gemaakt van gerecycled materiaal en als over pakweg 12½ jaar het gemeentehuis weer in het nieuw wordt gestoken, dan wordt ook deze vloerbedekking weer hergebruikt.