Provincie Noord-Holland

'De Achtbaan' slimste school

27 januari 2010 - Nieuwsartikel

Basisschool De Achtbaan uit Zwanenburg is de slimste school van Noord-Holland. Leerlingen van groep acht wonnen de finale van het gelijknamige tv-programma.

Gedeputeerde Rob Meerhof van de provincie Noord-Holland reikte in Zwanenburg een plaquette uit die aan de gevel van de school komt te handen. Claire en Duncan uit groep 8 van De Achtbaan namen de plaquette in ontvangst. Zij speelden de hoofdrol in de finale van het televisieprogramma van RTV Noord-Holland. Naast de plaquette won de school nóg een prijs: een bezoek aan de Winter Efteling voor de leerlingen van groep 8 en âs avonds een feest met een dj voor de hele school.

In de finale van de scholenstrijd nam de Achtbaan het op tegen de Kariboe uit Heemskerk, de St. Radboud uit Heiloo, de Sparrenbos uit Bennebroek, de Kindercampus uit Hilversum en de Blokwhere uit Volendam. De presentatie van de 7-delige tv-serie âDe slimste school van Noord-Hollandâ, waarin 36 groepen van 8 scholen tegen elkaar in het strijdperk traden, was in handen van Erik van der Hoff. Het programma is geproduceerd door Character Media, in opdracht van de provincie.


---