Gemeente Geertruidenberg


Energie besparen met een maatwerkadvies

Deze winterse dagen maken weer eens duidelijk hoe belangrijk het is om een behaaglijk warm huis te hebben. Maar tegelijkertijd zien we de gasmeter ook overuren maken; tenzij je een energiezuinig huis hebt. Het verschil kan al snel oplopen tot 1000 kubieke meter gas per jaar. Globaal is dat 550 euro per jaar. Het verlagen van de woonlasten is dus een goede reden om energie te besparen.

Andere argumenten zijn:


· De uitstoot van CO2 veroorzaakt klimaatproblemen. Door energie te besparen, vermindert de CO2-uitstoot. Woningen gebruiken veel energie. Door energie te besparen helpt u het milieu.


· We brengen veel tijd door in onze huizen. Binnen moet het daarom behaaglijk, comfortabel en gezond zijn. Maatregelen om energie te besparen, kunnen goed samen gaan met het verbeteren van het binnenklimaat.


· Woningen hebben een lange levensduur. Investeringen in de kwaliteit van de woning vergroten de toekomstwaarde van de woning. Energiezuinig is zo'n kwaliteit.

Maar kwaliteit is geen vanzelfsprekendheid. Elk huis is anders en wat bij het ene huis een effectieve maatregel is, hoeft dat bij een ander huis niet te zijn. Daarom is het verstandig om vooraf een maatwerkadvies voor uw woning op te laten stellen.

Wat is een maatwerkadvies?

Een maatwerkadvies biedt direct inzicht in de mogelijke energiebesparende maatregelen in een woning, wat deze kosten en welke besparing daarmee mogelijk is. De subsidie is bedoeld voor

de woningeigenaar-bewoner.

U ontvangt eenmalig een subsidie ter hoogte van de kosten van het advies, met een maximum van 200 euro (inclusief btw), wanneer u een maatwerkadvies laat uitvoeren door een gecertificeerd adviseur. Als u een maatwerkadvies laat opstellen, heeft u meteen een energielabel voor uw woning.

Hoe werkt een maatwerkadvies?

Een gecertificeerde adviseur komt bij u langs en bekijkt in uw woning welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk en effectief zijn. Van dit advies ontvangt u een rapport dat inzicht biedt in de mogelijke energiebesparende maatregelen aan uw huis, de investeringen die nodig zijn en de besparing die het u uiteindelijk oplevert.