Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 27 januari 2010

'KUNSTBENDE' KRAAKT DE FASHION WEEK VANDAAG!

Deze week is het Westergasterrein in Amsterdam het mekka van de fashionindustrie. Iedereen die ertoe doet in de fashionscene is op de Fashion Week. Daarom grijpt het jong talent van Kunstbende vandaag gretig haar kans. De catwalk is vandaag van Kunstbende, of dit nu binnen of buiten is!

Op 12 januari zette Kunstbende de Nederlandse pers op z'n kop door kunstwerken van jong talent in vier toonaangevende musea te plaatsen. Kunstbende bedacht deze stunt in samenwerking met de musea. Waarom? Kunstbende bestaat 20 jaar en vindt het de hoogste tijd voor jong talent!

Vandaag doen we in het kader van deze boodschap hetzelfde: Kunstbende kraakt de Fashion Week! Onze jonge ontwerpers, modellen, dansers en dj trotseren wind en regen, om deze boodschap over te brengen.

Kunstbende nodigt u uit voor de modeshow van:
Veerle Luiting
Malu Versteeg
Emma Walch

Datum: 28 januari
Tijd: 15.45 uur
Locatie: Westergasterrein, Amsterdam

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers waarbij jongeren van 13 tot 19 kunnen meedoen aan acht kunstdisciplines, waaronder de categorie Fashion. Kunstbende bestaat in 2010 twintig jaar! In al die jaren hebben 75.000 jongeren meegedaan waaronder Claudia de Breij, Trijntje Oosterhuis, Abdelkader Benali en Krezip. In het kader van het twintig jarig bestaan roept Kunstbende alle deelnemers van de afgelopen jaren op om 'zoete wraak' te nemen tijdens de finale op 17 april in de Westergasfabriek. Kijk op www.kunstbende.nl voor meer info.