AkzoNobel

AkzoNobel versterkt innovatiekracht in Verenigd Koninkrijk

AkzoNobel investeert circa ¤10 miljooen in de innovatiekracht van Performance Coatings in het Verenigd Koninkrijk. Aan de bestaande R&D-infrastructuur in Felling in noordoost Engeland, worden een laboratorium voor het testen van brandwerendheid en een polymeerlaboratorium voor powdercoatings toegevoegd. Felling was de bakermat voor producten die zijn toegepast op wereldbekende constructies zoals de Sydney Harbor Bridge, de London Eye, het Olympisch zwemstadion in Beijing en beroemde schepen zoals de Queen Mary 2 en HMS Ark Royal.

Door de investering wordt deze locatie een onderzoekscentrum gericht op innovatie en ontwikkeling van nieuwe technologieën voor performance coatings.

"Het feit dat we ondanks het huidige economische klimaat doorgaan met investeren is een duidelijk bewijs van het belang dat wij hechten aan uitbreiding van onze technische deskundigheid", aldus Leif Darner, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings.

"Met de nieuwe faciliteiten krijgen we een ultramodern onderzoekscentrum dat onze kracht om nieuwe producten te ontwikkelen en te verkopen aanzienlijk verbetert".

Het testlaboratorium is naar verwachting begin volgend jaar klaar en zal worden gebruikt door AkzoNobel Marine & Protective Coatings (M&PC) voor de ontwikkeling van brandwerende coatings. Als gevolg van strengere internationale regelgeving maakt deze speciale markt een snelle groei door en zal naar verwachting in 2018 zijn verdubbeld.

Dankzij het nieuwe polymeerlaboratorium in Felling kan AkzoNobel Powder Coatings haar 20-jarige ervaring in de productie en verkoop van polymeren verder optimaliseren. De faciliteit is naar verwachting eind dit jaar gereed en stelt onderzoekers in staat om nieuwe materialen te testen en te ontwikkelen en beschikt bovendien over een toepassingslijn en mogelijkheden voor schaalvergroting.

Felling - dat op dit moment meer dan 260 R&D-medewerkers telt - heeft al een sleutelpositie als innovatiecentrum van AkzoNobel. Tot de bestaande faciliteiten behoren een Marine & Yacht-laboratorium en een Central Analytical & Technology Center dat geleid wordt door M&PC, terwijl Powder Coatings al beschikt over laboratoria, speciaal gewijd aan kleur-, effecten- en toepassingswetenschap, met inbegrip van de baanbrekende Particle Management Technology.


- - -

AkzoNobel is er trots op een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen te zijn. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij produceren en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2008 bedroeg de totale omzet ¤ 15,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 58.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today"ä.

Noot voor redacties



AkzoNobel