Opsporingsbericht : diefstal bankkaart - wie herkent de daders ?

28/01/2010 10:20

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Turnhout - om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Turnhout zouden graag de mannen willen kennen die vorige maand een bankkaart hebben gestolen en gebruikt op verschillende plaatsen in de provincie Antwerpen.

De daders werden gefilmd in Mol en in Antwerpen. Misschien herkent u hen wel.

Het slachtoffer meende aanvankelijk dat hij zijn bankkaart had verloren nadat hij aankopen had gedaan in het warenhuis Delhaize. Dat was op donderdag 12 november van vorig jaar.

Pas de volgende dag stelde hij vast dat zijn bankrekening was geplunderd.

De onderzoekers vermoeden dat bij het afrekenen aan de kassa de dief over de schouder heeft meegekeken naar het intikken van de cijfercode, en dat hij vervolgens op handige manier de bankkaart heeft gestolen. Die had het slachtoffer in zijn broekzak gestopt.

Kort daarna werd met de bankkaart geld afgehaald aan de bankautomaat van een KBC-kantoor, dicht bij het warenhuis op de Molsebaan in Dessel.

En een half uur later werd de kaart opnieuw gebruikt voor het betalen van aankopen in twee winkels in de Statiestraat in Mol. Eerst in kledingszaak Checkpoint en vervolgens in parfumerie Ici Paris. Daar werd de gebruiker gefilmd.

Getuigen herinneren zich dat de man Engels sprak. Ze schatten hem 23 jaar oud. Hij is ongeveer 1m75 lang en heeft donker haar.

De volgende dag, op vrijdag 13 november, werd de gestolen bankkaart nog een laatste keer gebruikt in Antwerpen. In een KBC-kantoor aan de De Keyserlei werd de kaart ingehouden. Ook hier werd de gebruiker, een andere man, gefilmd.

Opmerkelijk is dat het gaat om een ándere jongeman wat er op wijst dat het hier wellicht gaat om een georganiseerde bende.

Meent u deze mannen te herkennen of weet u waar ze verblijven, of werd u zelf het slachtoffer van deze praktijk, aarzel dan niet contact op te nemen met de onderzoekers.

Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit bericht staat ook online op de politiewebsite in de rubriek "te identificeren""

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel