Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ondernemers en Zadkine investeren in opleiding Glazeniers

Fusen en slumpen in Schoonhoven

Ondernemersverening van Glazeniers OVG en Zadkine hebben de handen ineen geslagen en gezamenlijk de opleiding tot Glazenier op mbo-niveau gestart. Het nieuwe glazenierslokaal daarvoor bevindt zich in Schoonhoven en is ingericht met de modernste apparatuur en materialen. Met de ontwikkeling van de opleiding tot glazenier en de opening van het nieuwe leslokaal wordt ingespeeld op de toenemende behoefte aan glazeniers en geeft Zadkine een impuls aan zijn ambachtelijke opleidingen.

De opleiding Glazenier heeft momenteel 22 leerlingen in het voltijd- of deeltijdtraject. De 4-jarige opleiding leidt deelnemers onder andere op in de technieken glas-in-lood, restauratie en brandschilderen. Ook warmglastechnieken zoals fusen en slumpen zitten in het lesprogramma. Hierbij wordt glas gesmolten waarna het uitzakt in een mal. Zo ontstaan prachtige schalen en objecten. Naast de verschillende technieken besteedt de opleiding veel aandacht aan vormgeving en ondernemerschap.

De opening van het nieuwe leslokaal vond plaats op vrijdag 22 januari jl. op de locatie van Zadkine in Schoonhoven. Na toespraken van Paul Schouten, locatiedirecteur Vakschool Schoonhoven en Rob Crèvecoeur, voorzitter van de OVG, was het de eer aan George Jilleba om het lokaal officieel te openen. Jilleba, directeur van het gelijknamige Glazeniersbedrijf uit Leiden, is namens de Ondernemersvereniging Glazeniers nauw betrokken bij opzet en ontwikkeling van deze opleiding.

EINDE